Τελευταία Νέα
Διεθνή

To Κογκρέσο στις ΗΠΑ συμφώνησε για νέα δημοσιονομική στήριξη 900 δισ δολαρίων

To Κογκρέσο στις ΗΠΑ συμφώνησε για νέα δημοσιονομική στήριξη 900 δισ δολαρίων
Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας έγραψε στο Twitter ότι μετά τον συμβιβασμό για τον μηχανισμό έκτακτης ανάγκης της Fed ανακοίνωσε ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία
Το Κογκρέσο συμφώνησε σε ένα πακέτο βοήθειας COVID ύψους 900 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αφού οι γερουσιαστές κατάφεραν να συμβιβάσουν τις διαφωνίες τους.  
Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας McConnell έγραψε στο Twitter ότι μετά τον συμβιβασμό για τον μηχανισμό έκτακτης ανάγκης της Fed ανακοίνωσε ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία:
Οι Αμερικανοί συνεχίζουν να πολεμούν τον κορωνοϊό αυτήν την περίοδο των διακοπών, δεν θα είναι μόνοι τους.
Το κογκρέσο μόλις κατέληξε σε συμφωνία.
Θα περάσουμε ένα άλλο πακέτο διάσωσης το συντομότερο δυνατόν. Περισσότερη βοήθεια βρίσκεται στο δρόμο.
To Κογκρέσο σκοπεύει να ψηφίσει ένα νέο πακέτο βοήθειας με αφορμή τον κορωνοιό, το οποίο περιλαμβάνει 600 δολάρια άμεσες πληρωμές σε ιδιώτες και ένα επίδομα αποζημίωσης ανεργίας 300 δολαρίων την εβδομάδα.
Συνολικά το πακέτο στήριξης θα μπορούσε να φθάσει στα 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια έως τον Σεπτέμβριο του 2021
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Trump, του οποίου η κυβέρνηση έχει αφήσει σε μεγάλο βαθμό τις διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσο, παραπονέθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής 20/12 ότι δεν είχε επιτευχθεί συμφωνία.
Ο γερουσιαστής Pat Toomey, Ρεπουμπλικάνος της Πενσυλβανίας, είχε επιμείνει ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα μπορούσε να επαναφέρει τα προγράμματα επείγοντος δανεισμού για μικρές επιχειρήσεις και τοπικές κυβερνήσεις μετά τις 31 Δεκεμβρίου, όταν λήξουν βάσει της νομοθεσίας τα προγράμματα CARES Act COVID-19 του Μαρτίου 2020.

Τι περιλαμβάνει η συμφωνία

-Επιτάχυνση της διανομής εμβολίων και αντιμετώπιση του κορωνοϊού:
Το πακέτο στήριξης COVID αναγνωρίζει επιτέλους ότι δεν μπορούμε να βάλουμε την οικονομία μας σε λειτουργία εκτός εάν μπορούμε να ελέγξουμε τον κορωνοϊό.
Το πακέτο παρέχει δισεκατομμύρια που χρειάζονται επειγόντως κεφάλαια για να επιταχύνει την δωρεάν και δίκαιη διανομή ασφαλών εμβολίων σε όσο το δυνατόν συντομότερα στους Αμερικανούς, για να εφαρμόσει μια ισχυρή εθνική στρατηγική δοκιμών και ανίχνευσης
 
-Ισχυρή υποστήριξη για τις μικρές επιχειρήσεις:
Η συμφωνία περιλαμβάνει πάνω από 284 δισεκατομμύρια δολάρια σε μικρές επιχειρήσεις, τοπικές εφημερίδες, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς,  περιλαμβάνει 15 δισεκατομμύρια δολάρια σε ειδική χρηματοδότηση για ζωντανές εκδηλώσεις, ανεξάρτητους κινηματογράφους και πολιτιστικά ιδρύματα.
-Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης 20 δισεκατομμύρια δολάρια για στοχευμένες επιχορηγήσεις EIDL που είναι κρίσιμες για πολλές μικρότερες επιχειρήσεις.
-Κοινοτικά αναπτυξιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και μειονοτικά θεσμικά ιδρύματα: Η συμφωνία περιλαμβάνει ειδικές παροχές για πολύ μικρές επιχειρήσεις, περίπου 9 δισεκατομμύρια δολάρια σε επείγουσες επενδύσεις σε αμερικανικά κρατικά κεφάλαια σε CDFI και MDIs για τη στήριξη του δανεισμού και 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια έκτακτης ανάγκης για CDFI μέσω του CDFI Fund για να ανταποκριθεί στον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας σε κοινότητες χαμηλού εισοδήματος και μειονοτήτων.
-Επιδότηση ενοικίου: Εγασφαλίστηκαν 25 δισεκατομμύρια δολάρια σε εξαιρετικά απαραίτητη βοήθεια ενοικίασης για οικογένειες που αγωνίζονται να μείνουν στα σπίτια τους και επέκταση του μορατόριουμ για εξώσεις.
-Ενισχύει την στέγαση για χαμηλού εισοδήματος: Το πακέτο ενισχύει το LIHTC για να συμβάλει στην αύξηση της κατασκευής προσιτών κατοικιών και να παρέχει μεγαλύτερη βεβαιότητα σε νέα και σε εξέλιξη προσιτά έργα στέγασης.
-Επιταγές άμεσης πληρωμής: Θα υπάρξει ένας νέος γύρος άμεσων πληρωμών αξίας έως 600 δολαρίων ανά ενήλικα και παιδί, διασφαλίζοντας επίσης ότι οι οικογένειες μικτής κατάστασης λαμβάνουν πληρωμές.
-Ενισχυμένη πίστωση φόρου εισοδήματος και πίστωση φόρου παιδιών:
-Η συμφωνία παρέχει πίστωση φόρου για την υποστήριξη των εργοδοτών που προσφέρουν άδεια μετά αποδοχών, βάσει του πλαισίου της οικογένειας First.
-Πίστωση φόρου διατήρησης εργαζομένων: Η συμφωνία επεκτείνει και βελτιώνει την πίστωση φόρου διατήρησης εργαζομένων για να βοηθήσει τους εργαζόμενους να διατηρήσουν τις εργασίες τους κατά τη διάρκεια κλεισίματος ιών κορωνών ή μειωμένων εσόδων.
-Βελτιωμένα επιδόματα ασφάλισης ανεργίας: Προστέθηκαν 300 δολάρια ανά εβδομάδα για τους Αμερικανούς που είναι εκτός εργασίας.
-Ιστορική επέκταση του Pell Grants: Το πακέτο περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη επέκταση των παραληπτών Pell Grant σε πάνω από μια δεκαετία, φτάνοντας τους 500.000 νέους παραλήπτες και διασφαλίζοντας ότι περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια μαθητές θα λάβουν τώρα το μέγιστο όφελος.
https://cms.zerohedge.com/s3/files/inline-images/facilites%20expiring%20year%20end.jpg?itok=8tjwXLrO
https://cms.zerohedge.com/s3/files/inline-images/Fed%20bond%20buying_0.jpg?itok=rW10RviL
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης