Τελευταία Νέα
Διεθνή

C. Lagarde: Αντιμετωπίζουμε "δυτική απειλή"

C. Lagarde: Αντιμετωπίζουμε
Σε ένα φαύλο κύκλο αλληλεπίδρασης φαίνεται να μπαίνουν οι οικονομίες παγκοσμίως, καθώς μόλις ένα μήνα μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Fed, Ben Bernanke περί πλήγματος της αμερικανικής οικονομίας από την ευρωπαϊκή κρίση, έρχεται η  Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Christine Lagarde να τοποθετηθεί επισημαίνοντας ότι η επιβράδυνση της αμερικανικής ανάπτυξης θεωρείται απειλή για την ευρωζώνη.
Η  Lagarde ενώ μίλησε για “δυτική απειλή”, αναφερόμενη στην κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι ο Νότος και η Ανατολή της Ευρώπης είναι οι μεγάλες αναδυόμενες αγορές, που ενισχύουν την ανάπτυξή τους, γι' αυτό και δεν ανησυχεί για τα spreads των γαλλικών ομολόγων. Μάλιστα απέδωσε μέρος της αύξησης των spreads των αδύναμων χωρών στις  χαμηλές αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων.
Επιπλέον, δήλωσε ότι δεν ανησυχεί για τον τραπεζικό κλάδο της χώρας, ο οποίος τόνισε ότι παραμένει καλά κεφαλαιοποιημένος, ενώ διαβεβαίωσε η πρόσβαση σε ρευστότητα για τις τράπεζες, είναι πολύ καλή αυτή τη στιγμή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης