Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εφιάλτης ο κορωνοϊός για τις ΗΠΑ: Πάνω από 319.000 νεκροί – Καμία κλίνη ΜΕΘ στη νότια Καλιφόρνια

tags :
Εφιάλτης ο κορωνοϊός για τις ΗΠΑ: Πάνω από 319.000 νεκροί – Καμία κλίνη ΜΕΘ στη νότια Καλιφόρνια
Προβλέψεις για 562.000 θύματα έως την 1η Απριλίου
Τον απόλυτο εφιάλτη εξελίσσεται η επιδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ όπου ο αριθμός των θυμάτων έχει ξεπεράσει τους 319.000 και ενώ οι προβλέψεις κάνουν λόγο ακόμα και για 562.000 νεκρούς έως την 1η Απριλίου.
Με τα ημερήσια κρούσματα να κινούνται στα επίπεδα των 200.000 και να έχουν ξεπεράσει τα 18 εκατομμύρια, τα δημόσια νοσοκομεία εκπέμπουν SOS καθώς βλέπουν τις κλίνες τους να γεμίζουν ασφυκτικά.
Μάλιστα, στην πλέον πολυπληθή Πολιτεία των ΗΠΑ, στην Καλιφόρνια, αναφέρθηκε ότι δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ στη νότια Καλιφόρνια και στην αγροτική περιοχή του San Joaquin Valley, στις οποίες διαμένουν περίπου 30 εκατομμύρια άνθρωποι.
Είναι χαρακτηριστικό πως καθημερινά καταγράφονται 2.627 θάνατοι, με το πανεπιστήμιο της Washington να εκτιμά ότι οι νεκροί θα φτάσουν τους 562.000 έως την 1η Απριλίου.
Την ίδια στιγμή, εκτιμάται ότι 113.400 άνθρωποι παραμένουν νοσηλευόμενοι με covid στα νοσοκομεία.
Με την κατάσταση να επιδεινώνεται και το σύστημα υγείας να λειτουργεί πλέον στα όρια του, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Gavin Newsom ζήτησε βοήθεια από το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, περίπου 700 άτομα προσωπικό στάλθηκε από άλλες Πολιτείες ενώ αχρησιμοποίητα κρατικά κτήρια μετατράπηκαν σε προσωρινές κλινικές.
Πάντως, οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως πολύ σύντομα αρκετά νοσοκομεία της Πολιτείας δεν θα έχουν διαθέσιμες κλίνες, οι ειδικοί αποδίδουν την έξαρση των κρουσμάτων στον εορτασμό της Ημέρας των Ευχαριστιών, προειδοποιούν πως ανάλογη έξαρση θα υπάρξει και μετά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ενώ ο Newsom ζητά από τους πολίτες να συμμορφωθούν με τις οδηγίες για παραμονή στο σπίτι και περιορισμό των μετακινήσεων τους.
Την ίδια στιγμή με ταχείς ρυθμούς πραγματοποιούνται οι εμβολιασμοί, οι οποίοι πλέον γίνονται με τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna.
Ανάμεσα στους εμβολιασθέντες είναι πλέον και ο πρόεδρος Joe Biden, ο οποίος έλαβε χθες Δευτέρα 21/12 την πρώτη δόση του εμβολίου, θέλοντας παράλληλα να στείλει το μήνυμα στους Αμερικάνους πολίτες να εμβολιαστούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης