Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Το Κογκρέσο ενέκρινε το πακέτο των 900 δισ., αλλά ουδείς διάβασε τις 5.593 σελίδες

tags :
ΗΠΑ: Το Κογκρέσο ενέκρινε το πακέτο των 900 δισ., αλλά ουδείς διάβασε τις 5.593 σελίδες
Pelosi: Πρέπει να ψηφίσουμε για να μάθουμε τι περιλαμβάνει
Το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε αργά το βράδυ της Δευτέρας, 21 Δεκεμβρίου 2020, (το πρωί σήμερα Τρίτη - ώρα Ελλάδας) το σχέδιο στήριξης της οικονομίας, το οποίο προβλέπει δαπάνες ύψους 900 δισ.δολαρίων, για να προσφερθεί βοήθεια στις οικογένειες και στις επιχειρήσεις που υφίστανται το σκληρό πλήγμα από την πανδημία του νέου κορωνοϊού.
Η έγκριση του σχεδίου, αρχικά από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και κατόπιν από τη Γερουσία, ανοίγει τον δρόμο για την υπογραφή και κύρωσή του από τον απερχόμενο Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Donald Trump.
Ωστόσο, οξεία κριτική έχει ξεσπάσει στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, για το αν διαβάστηκε πράγματι το νομοσχέδιο.

Pelosi: Πρέπει να ψηφίσουμε για να μάθουμε τι περιλαμβάνει

Σάλος έχει προκληθεί και από τις δηλώσεις της προέδρου του Κογκρέσου, Nancy Pelosi, η οποία ανέφερε οτι "πρέπει να ψηφίσουμε το νομοσχέδιο έτσι ώστε να μπορούμε να μάθουμε τι περιλαμβάνει".
Διότι, όπως επεσήμανε ο γερουσιαστής της Γιούτα, ο Mike Lee το νομοσχέδιο είναι τόσο τεράστιο που θα χρειάζονται τρεις ώρες για να εκτυπωθεί.
"Και θα πρέπει ακόμα να ψηφίσουμε το νομοσχέδιο. Είναι εξωπραγματικό".
Ο Lee σημείωσε ότι "είναι μακράν το πολυσέλιδο νομοσχέδιο που έχω δει ποτέ", και πρόσθεσε ότι τα μέλη δεν θα έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν το νομοσχέδιο με οποιονδήποτε τρόπο:
"Εδώ είναι το πραγματικά λυπηρό πράγμα: μας λένε ότι δεν θα υπάρχει ευκαιρία να το τροποποιήσουμε ή να το βελτιώσουμε".
Ως αποτέλεσμα, σχεδόν κάθε μέλος του Κογκρέσου - Βουλή και Γερουσία, Δημοκρατικός ή Ρεπουμπλικανός - θα αποκλειστεί από τη διαδικασία διαμόρφωσης αυτού του νομοσχεδίου, το οποίο θα κοστίσει τρισεκατομμύρια δολάρια στους Αμερικανούς φορολογούμενους.
Και έτσι, το Σώμα ψήφισε το νομοσχέδιο... χωρίς ένα μέλος να μπορεί να το διαβάσει.

Πλήρες κείμενο pdf link εδώ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης