Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα Κέντρα CDC στις ΗΠΑ ανησυχούν ότι το νέο στέλεχος του κορωνοϊού κυκλοφορεί ήδη στις ΗΠΑ

Τα Κέντρα CDC στις ΗΠΑ ανησυχούν ότι το νέο στέλεχος του κορωνοϊού κυκλοφορεί ήδη στις ΗΠΑ
Αξιωματούχος των Κέντρων Ελέγχου Λοιμώξεων αναφέρει ότι το νέο στέλεχος Covid στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε ήδη να κυκλοφορεί στις ΗΠΑ
Το νέο στέλεχος κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε ήδη να κυκλοφορεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφεραν σε έκτακτη ανακοίνωσή τους σήμερα Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ και απλά δεν έχει ανιχνευθεί.
Ενώ η παραλλαγή δεν έχει βρεθεί ακόμη στις ΗΠΑ, το CDC σημείωσε ότι οι επιστήμονες δεν έχουν ακολουθήσει την αλληλουχία της γενετικής ταυτοποίσης για πολλές μολύνσεις Covid-19 εδώ.
Έτσι θα μπορούσε να είχε παρατήσει την ειδοποίηση.
"Τα τρέχοντα ταξίδια μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και ο υψηλός επιπολασμός αυτής της παραλλαγής μεταξύ των τρεχουσών λοιμώξεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυξάνουν την πιθανότητα εισαγωγής", ανέφερε το CDC σε δήλωση.
"Δεδομένου του μικρού κλάσματος των αμερικανικών λοιμώξεων που έχουν υποβληθεί σε αλληλουχία, η παραλλαγή θα μπορούσε ήδη να είναι στις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς να έχει εντοπιστεί."

Αναγνώριση του στελέχους

Η νέα παραλλαγή αναφέρεται επί του παρόντος ως «SARS-CoV-2 VUI 202012/01», δήλωσε το CDC.
Επεκτάθηκε σε όλη τη νοτιοανατολική Αγγλία το Νοέμβριο και σύμφωνα με πληροφορίες αντιπροσωπεύει το 60% των πρόσφατων λοιμώξεων στο Λονδίνο.
Το CDC είπε ότι δεν ξέρει γιατί εμφανίστηκε το νέο στέλεχος του ιού, αλλά θα μπορούσε να είναι «τυχαία μόνο».
«Μπορεί να επεκταθεί γρηγορότερα γιατί μεταδίδεται ταχύτερα στον άνθρωπο», δήλωσε ο CDC.
«Αυτή η ταχεία αλλαγή από το να είναι ένα σπάνιο στέλεχος σε ένα κοινό στέλεχος έχει απασχολήσει τους επιστήμονες στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι αξιολογούν με προτεραιότητα τα χαρακτηριστικά του παραλλαγμένου στελέχους και της ασθένειας που προκαλεί».
Ο νέος coronavirus «μεταλλάσσεται τακτικά», σημείωσε το CDC, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των μεταλλάξεων είναι ασήμαντη.
Η σημασία της νέας παραλλαγής που βρέθηκε πρώτη στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, αλλά το CDC σημείωσε ότι βάσει πρώιμων δεδομένων από το Ηνωμένο Βασίλειο, το νέο στέλεχος θα μπορούσε «να είναι πιο γρήγορα μεταδιδόμενο από άλλα κυκλοφορούντα στελέχη».

Προσβάλλει τις μονοκλωνικές ανοσοποιήσεις

Ωστόσο, οι μεταλλάξεις θα μπορούσαν ενδεχομένως να μειώσουν την αποτελεσματικότητα των μονοκλωνικών αντισωμάτων στη θεραπεία του ιού, είπε το CDC.
Οι θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα, όπως αυτές που έλαβε ο Πρόεδρος Donald Trump, ο πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϋ Chris Chritie και ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Rudi Giuliani, χαιρετίστηκαν ως μερικά από τα λίγα εργαλεία διάσωσης για την καταπολέμηση του ιού.
«Μεταξύ αυτών των δυνατοτήτων, η τελευταία - η ικανότητα αποφυγής της ανοσίας που προκαλείται από εμβόλια - θα ήταν πιθανότατα η πιο ανησυχητική, επειδή μόλις εμβολιαστεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, θα υπάρξει ανοσολογική πίεση που θα μπορούσε να ευνοήσει και να επιταχύνει την εμφάνιση τέτοιων παραλλαγών επιλέγοντας «μεταλλάκτες διαφυγής», είπε tο CDC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης