Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπό την πολιορκία του κορωνοϊού οι ΗΠΑ – Γεμίζουν τα νοσοκομεία, ξεπέρασαν τους 322.000 οι νεκροί

tags :
Υπό την πολιορκία του κορωνοϊού οι ΗΠΑ – Γεμίζουν τα νοσοκομεία, ξεπέρασαν τους 322.000 οι νεκροί
Νέες συστάσεις στους Αμερικάνους να αποφύγουν συναθροίσεις και μετακινήσεις
Υπό πολιορκία λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού τελούν οι ΗΠΑ, οι οποίες εξακολουθούν να καταγράφουν καθημερινά χιλιάδες νέα κρούσματα και θανάτους τη στιγμή που τα νοσοκομεία γεμίζουν ασφυκτικά με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα στο να βρουν διαθέσιμες κλίνες για ασθενείς με covid.
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα δεδομένα, οι νεκροί στις ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει τους 322.000 ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα υπολογίζονται σε 18,3 εκατομμύρια, τη στιγμή που οι επιστήμονες επισημαίνουν με κατηγορηματικό τρόπο πως η έναρξη των εμβολιασμών δεν σηματοδοτεί και το τέλος της επιδημίας.
Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες 6 ημέρες, καταγράφηκαν περισσότερα από 1 εκατομμύρια νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση συστήνει και πάλι στους πολίτες να αποφύγουν τις συναθροίσεις και τις μετακινήσεις ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ενώ αρκετοί κυβερνήτες Πολιτειών επιβάλλουν νέα περιοριστικά μέτρα σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τη διασπορά του ιού.
Στην Καλιφόρνια, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο του τελευταίου κύματος της επιδημίας, οι κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία είναι πλέον σπάνιες ενώ γίνεται λόγος για σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

600.000 Αμερικάνοι έχουν εμβολιαστεί

Η ελπίδα των επιστημόνων πλέον εναπόκειται στους εμβολιασμούς που έχουν αρχίσει εδώ και ημέρες με τα εμβόλια των Pfizer και της Moderna.
Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), εκτιμάται ότι μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον 600.000 Αμερικάνοι, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία και τρόφιμοι σε γηροκομεία.
Μάλιστα χθες Τρίτη 22/12 εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της Moderna ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ, Alex Azar και ο κορυφαίος Αμερικάνος λοιμωξιολόγος, Anthony Fauci ενώ είχε προηγηθεί και ο εμβολιασμός με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech του εκλεγέντα προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης