Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Οι συνομιλίες με τη Βρετανία για την εμπορική συμφωνία «βρίσκονται στο τελικό στάδιο»

Κομισιόν: Οι συνομιλίες με τη Βρετανία για την εμπορική συμφωνία «βρίσκονται στο τελικό στάδιο»
Οι πρέσβεις των κρατών-μελών της ΕΕ κλήθηκαν από τη Κομισιόν να βρίσκονται σε ετοιμότητα την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου για την κύρωση της συμφωνίας
Οι συνομιλίες μεταξύ ΕΕ - Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκονται στο «τελικό στάδιο», σύμφωνα με στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - η οποία διαπραγματεύεται με τη Βρετανία εξ ονόματος των 27 κρατών μελών - την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020.
Την ίδια ώρα όπως μετάδωσε νωρίτερα το πρακτορείο Reuters τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν αρχίσει να προετοιμάζουν τη διαδικασία για την κύρωση μιας νέας εμπορικής συμφωνίας με τη Βρετανία από την 1η Ιανουαρίου 2021, με βάση τρεις διπλωματικές πηγές της ΕΕ, αναδεικνύοντας το γεγονός ότι είναι αυξημένες οι πιθανότητες για κατάληξη σε συμφωνία ύστερα από μήνες εντατικών διεργασιών.

Σε ετοιμότητα

Και οι δύο πλευρές επιθυμούν σφόδρα να αποφύγουν το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ στις 31 Δεκεμβρίου 2020.
Kατά τη διάρκεια συνάντησής τους με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή - οι διπλωμάτες στις Βρυξέλλες κλήθηκαν να είναι έτοιμοι για συνάντηση την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2020 σε περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία.
«Κατά τα φαινόμενα είμαστε κοντά σε συμφωνία.
Είναι θέμα χρόνου η ανακοίνωση, σήμερα ή αύριο», δήλωσε διπλωμάτης της ΕΕ στο πρακτορείο Reuters.
Ο εν λόγω διπλωμάτης σημείωσε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει ξεκινήσει προετοιμασίες για να καταστήσει δυνατή μια «προσωρινή εφαρμογή» είτε «ταχεία εφαρμογή» της συμφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης