Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αδιάθετες εκατομμύρια δόσεις εμβολίων – Ανέφικτος ο στόχος για 20 εκατ. εμβολιασμούς εντός του 2020

tags :
ΗΠΑ: Αδιάθετες εκατομμύρια δόσεις εμβολίων – Ανέφικτος ο στόχος για 20 εκατ. εμβολιασμούς εντός του 2020
Με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς πραγματοποιούνται οι εμβολιασμοί στις ΗΠΑ
Αδιάθετες παραμένουν εκατομμύρια δόσεις εμβολίων στις ΗΠΑ, καθιστώντας ανέφικτο το στόχο της κυβέρνησης για τουλάχιστον 20 εκατομμύρια εμβολιασμούς εντός του 2020.
Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες Τετάρτη 23/12, μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί μόλις 1 εκατομμύριο εμβολιασμοί, σχεδόν το ένα τρίτο των δόσεων που είχαν διατεθεί στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.
Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αναφέρουν ότι πάνω από 9,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων – συμπεριλαμβανομένων και αυτών της Moderna – έχουν σταλεί στις Πολιτείες.
Ωστόσο, όπως επισημαίνει το Reuters, αν και τα νοσοκομεία έχουν αρχίσει να εμβολιάζουν και με το εμβόλιο της Moderna, τα CDC δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία από αυτούς τους εμβολιασμούς, και συνεπώς είναι πιθανό να υπάρχει ένα κενό στην ακριβή ενημέρωση του αριθμού των εμβολιασμών.
Παρόλο αυτά είναι ξεκάθαρο πως ο ρυθμός των εμβολιασμών εξελίσσεται εξαιρετικά αργά, αν λάβει κανείς υπόψη του πως την περασμένη εβδομάδα διατέθηκαν σχεδόν 2,9 εκατομμύρια δόσεις και έγιναν μόλις 614.000 εμβολιασμοί.
Βάσει των στοιχείων από τα νοσοκομεία, οι εμβολιασμοί πράγματι άρχισαν με πολύ αργούς ρυθμούς την περασμένη Δευτέρα καθώς κύριο μέλημα ήταν να ακολουθηθεί σωστά η διαδικασία προετοιμασίας των εμβολίων για χρήση και οι εργαζόμενοι που θα έκαναν τα εμβόλια να ακολουθήσουν όλους τους κανόνες ασφαλείας
Υπενθυμίζεται πως βάσει του σχεδιασμού 5,9 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna και άλλα 2 εκατομμύρια δόσεις των Pfizer/BioNTech επρόκειτο να διατεθούν στις διάφορες Πολιτείες των ΗΠΑ την τρέχουσα εβδομάδα.
Πάντως και υπό αυτά τα δεδομένα, ο στόχος της κυβέρνησης Trump να εμβολιάσει περίπου 20 εκατομμύρια Αμερικάνους έως τα τέλη του έτους, φαντάζει τελείως ανέφικτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης