Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποτονικό κλίμα στις αγορές με το βλέμμα στο Brexit - Αργία σε Φρανκφούρτη, Μιλάνο - Οριακές μεταβολές στα futures της Wall

Υποτονικό κλίμα στις αγορές με το βλέμμα στο Brexit - Αργία σε Φρανκφούρτη, Μιλάνο - Οριακές μεταβολές στα futures της Wall
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson είχε αργά το βράδυ τηλεδιάσκεψη με τους κορυφαίους υπουργούς του
Υποτονικό είναι το κλίμα στις αγορές της Ευρώπης, με το βλέμμα στην εμπορική συμφωνία του Brexit, η οποία φαίνεται να είναι πολύ κοντά.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 παραμένει αμετάβλητος στις 6.495 μονάδες.
Ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωνε οριακές μεταβολές στις 5.529 μονάδες,
Στη Μαδρίτη ο IBEΧ 35 καταγράφει οριακή μεταβολή στις 8.075 μονάδες.
Κλειστές είναι οι αγορές σε Φρανκφούρτη και Μιλάνο.
Οριακή είναι η άνοδος στα futures της Wall εν όψει της τελευταίας συνεδρίασης πριν τα Χριστούγεννα.
Ο VIX - γνωστός και ως δείκτης φόβου - υποχωρεί στις 22,6 μονάδες.
Ύστερα από μήνες διαβουλεύσεων και εν μέσω προειδοποιήσεων για τη μη επίτευξη συμφωνίας, η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκονται στο χείλος της σύναψης μιας περιορισμένης εμπορικής συμφωνίας, σύμφωνα με πηγές από το Λονδίνο και τις Βρυξέλλες.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson είχε αργά το βράδυ τηλεδιάσκεψη με τους κορυφαίους υπουργούς του, ενώ οι διαπραγματευτές στις Βρυξέλλες μελετούσαν πολυσέλιδα νομικά κείμενα, σύμφωνα με τις πηγές.

Πολύ κοντά σε εμπορική συμφωνία για το Brexit

Ύστερα από έναν μαραθώνιο μηνών που εξάντλησε κάθε χρονικό περιθώριο, ΕΕ και Μεγάλη Βρετανία φέρονται να βρίσκονται ένα βήμα πριν από την επίτευξη συμφωνίας για τις εμπορικές τους σχέσεις στη μετά Brexit εποχή.
Κορυφαία κυβερνητική πηγή από την πλευρά της Μ. Βρετανίας υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός Boris Johnson είναι έτοιμος να σφραγίσει τη συμφωνία με την ΕΕ και ενώ δημοσιεύματα σε βρετανικά ΜΜΕ ανέφεραν πως οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα ακόμα.
Αλλά και από την ΕΕ, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Eric Mamer υπογράμμισε ότι οι συνομιλίες για την επίτευξη συμφωνίας για τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το Brexit θα συνεχιστούν «όλη τη νύχτα».
«Η δουλειά θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα», ανέφερε ο εκπρόσωπος μέσω Twitter, προτείνοντας σε όσους καλύπτουν τη διαπραγμάτευση, η οποία πλησιάζει στη γραμμή του τερματισμού, «να κοιμηθούν λιγάκι».
«Ελπίζουμε ότι θα είναι εφικτό να αρχίσουμε νωρίς το πρωί», επεσήμανε ο Mamer αναφερόμενος στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρηθεί μετά το πέρας της διαπραγμάτευσης.

Ήπια άνοδος στην Ασία με εξαίρεση την Κίνα - «Βουτιά» 8% στη μετοχή της Alibaba

Με κέρδη διαπραγματεύτηκαν οι αγορές της Ασίας, στην τελευταία συνεδρίαση πριν την αργία των Χριστουγέννων, με όχημα τις προσδοκίες για εμπορική συμφωνία στο Brexit.
Στο ταμπλό, η μετοχή της Alibaba υποχωρούσε 8%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων έξι εβδομάδων, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές της Κίνας θα προχωρήσουν σε έρευνα για μονοπωλιακές πρακτικές.
Ο Asia Dow ενισχυόταν 0,4% στις 3.708 μονάδες.
Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,54%), στις 26.668 μονάδες.
Ο ευρύτερος δείκτης Topix, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 0,51%, στις 1.774 μονάδες.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωνε οριακή άνοδο 0,16% στις 26.386 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρούσε 0,6% στις 3.363 μονάδες.  
Ο Sensex σημείωνε άνοδο 0,7% στις 46.763 μονάδες.
Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου.
Η τιμή του αργού πετρελαίου διαπραγματεύεται στα 48,2 δολ. το βαρέλι, ενώ η τιμή του Brent καταγράφει άνοδο 0,2% στα 51,36 δολ. το βαρέλι.

Κίνα: Έρευνα των ρυθμιστικών αρχών κατά της Alibaba για μονοπώλιο - Στο -8% η μετοχή

Σαν κεραυνός έπεσε στον επιχειρηματικό κόσμο της Κίνας η είδηση ότι η Alibaba, σύμβολο της επιτυχίας της χώρας στην ψηφιακή οικονομία, βρίσκεται στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών λόγω «υπονοιών για μονοπωλιακές πρακτικές».
Η ανακοίνωση της έναρξης έρευνας από την Κρατική Διοίκηση για τη Ρύθμιση της Αγοράς σε βάρος του ομίλου που ίδρυσε ο χαρισματικός Jack Ma, όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, προκάλεσε βουτιά στην τιμή της μετοχής του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου, που υποχώρησε πάνω από 8% σήμερα το πρωί στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.
«Υπάρχει εμφανώς μια κλιμάκωση συντονισμένων προσπαθειών με στόχο να χαλιναγωγηθεί η αυτοκρατορία του Jack Ma, που συμβολίζει τις νέες κινεζικές εταιρίες που είναι πολύ μεγάλες για να καταρρεύσουν», σχολίασε στο πρακτορείο Bloomberg αναλυτής του Internet Finance Institute της Τζονγκγκουαντσούν, της ‘Silicon Valley’ στο Πεκίνο.
Οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει λεπτομέρειες για όσα προσάπτουν στην Alibaba, εκτός από μια «συμφωνία αποκλειστικότητας» που δεν διευκρινίζεται.  
Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου δεσμεύθηκε «να συνεργαστεί ενεργά στην έρευνα με τις ρυθμιστικές αρχές».
Εκτός της έρευνας σε βάρος της μητρικής εταιρίας, οι ρυθμιστικές αρχές ανακοίνωσαν ότι επικοινώνησαν με την Ant Group, παγκόσμιο ηγέτη στις πληρωμές μέσω Διαδικτύου, με ερωτήματα σχετικά με θέματα «εποπτείας», ενώ δεν έχουν περάσει ούτε δύο μήνες από τότε που το Πεκίνο ματαίωσε την τελευταία στιγμή την είσοδο στο χρηματιστήριο αυτής της θυγατρικής της Alibaba.
Σε ανακοίνωση Ant Group ανέφερε ότι θα «εξετάσει άμεσα τα αιτήματα των ρυθμιστικών αρχών και θα συμμορφωθεί αυστηρά με αυτά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης