Τελευταία Νέα
Διεθνή

“Η Ιρλανδία πρέπει να πληρώνει μεγαλύτερο επιτόκιο από αυτό της Ελλάδας για να δανείζεται”

“Η Ιρλανδία πρέπει να πληρώνει μεγαλύτερο επιτόκιο από αυτό της Ελλάδας για να δανείζεται”
Με νέο άρθρο “κόλαφος” τίθεται εναντίον της Ελλάδας η βρετανική εφημερίδα Telegraph, καθώς προχωρά σε μία σύγκριση της Ιρλανδίας με την Ελλάδα, με αφορμή τα επιτόκια δανεισμού των δύο χωρών.
Με άρθρο που τιτλοφορείται “Η Ιρλανδία πρέπει να πληρώνει μεγαλύτερο επιτόκιο από αυτό της Ελλάδας για να δανείζεται”, αφήνει σαφείς αιχμές για το ρόλο των διαδηλωτών στη χώρα μας.
Το Δουβλίνο πήρε άμεσα μέτρα για να κρατήσει την πρόσβαση της στις αγορές, έκανε αυτά που έπρεπε να κάνει χωρίς την παρουσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, και πραγματικά τώρα φαίνονται τα αποτελέσματα της προσπάθειας του, επισημαίνεται στο άρθρο. Ποτέ δεν υπήρξαν αντιδράσεις από διαδηλωτές ή τρομοκράτες, όπως έγινε στην Ελλάδα.
Ωστόσο, ακόμη και σήμερα πληρώνει επιτόκιο 5,48% για ομόλογα 10ετούς διάρκειας, την ώρα που η Ελλάδα δανείζεται από την ΕΕ με επιτόκιο 5% και από το ΔΝΤ χαμηλότερα, καθώς αυτοί είναι οι όροι του δανεισμού από την Τρόικα.
Στο εν λόγω άρθρο αφήνονται αιχμές για το ρόλο της πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας, καθώς και για τη σχέση των κοινωνικών αντιδράσεων και πως αυτές χρησιμοποιήθηκαν και καλύφθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης. Μάλιστα, το άρθρο καταλήγει ότι οι Ιρλανδοί θα πρέπει να είχαν ενοχληθεί από αυτές τις εξελίξεις.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης