Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Τουρκία, θα νικήσουμε το «τρίγωνο του Διαβόλου»

Erdogan: Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Τουρκία, θα νικήσουμε το «τρίγωνο του Διαβόλου»
Η Άγκυρα ήταν αποφασισμένη να δημιουργήσει ένα σύστημα βασισμένο στην ανάπτυξη και την απασχόληση, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος
Η Τουρκία θα πραγματοποιήσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να υπερβεί το «τρίγωνο του διαβόλου», όπως το αποκαλεί δηλαδή αυτό των επιτοκίων, του πληθωρισμού και των συναλλαγματικών ισοτιμιών, δήλωσε ο Recep Tayyip Erdogan.
Μιλώντας σε τελετή στην Άγκυρα με τηλεδιάσκεψης, πρόσθεσε  ότι η Άγκυρα ήταν αποφασισμένη να δημιουργήσει ένα σύστημα βασισμένο στην παραγωγή και την απασχόληση.
Ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε μια σειρά δικαστικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων, καλλιεργώντας προσδοκίες για πιθανή απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων, συμπεριλαμβανομένων των Κούρδων, και υπέρμαχων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σημειώνει το Reuters.

Δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις

Όμως, πρόσφατες δηλώσεις σχετικά με δικαστικές αποφάσεις και κριτική προς την κυβέρνησή του προκάλεσαν δεύτερες σκέψεις σχετικά με τη δέσμευσή του.
Ο Erdogan υπογράμμισε ότι, η Τουρκία θα υλοποιήσει τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, όχι γιατί «εξαναγκάζεται»  αλλά επειδή τις «αξίζει» ο τουρκικός λαός.
Μάλιστα έκανε γνωστό, πως οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα παρουσιαστούν σύντομα στο τουρκικό Κοινοβούλιο και θα κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την ψήφισή τους.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης