Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν - κορωνοϊός: Σε 330 πόλεις επεκτείνεται η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας

Ιράν - κορωνοϊός: Σε 330 πόλεις επεκτείνεται η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας
Απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 21:00 το βράδυ μέχρι τις 4:00 το πρωί σε 330 πόλεις του Ιράν
Σε 330 πόλεις με χαμηλό κίνδυνο εξάπλωσης της COVID-19 επεκτείνει το Ιράν τη νυχτερινή  απαγόρευση κυκλοφορίας, σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί η πρόσφατη μείωση του αριθμού των νέων μολύνσεων και θανάτων από τον κορωνοϊό.
Η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 21:00 το βράδυ, μέχρι τις 4:00 το πρωί,, όπως δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο εκπρόσωπος της εθνικής ομάδας δράσης κατά του κορωνοϊού, Alireza Reisi, ήδη  εφαρμόζεται σε 108 πόλεις μεσαίου κινδύνου (πορτοκαλί), ενώ θα επεκταθεί και στις πόλεις χαμηλού κινδύνου (κίτρινο).
Η απαγόρευση της κυκλοφορίας προβλέπει την απαγόρευση της χρήσης ιδιωτικών αυτοκινήτων, προκειμένου να μειωθούν οι κοινωνικές επαφές μεταξύ των Ιρανών.
Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα επιβλήθηκαν περίπου 100.000 πρόστιμα στη διάρκεια μιας νύχτας.
Η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Sima Sadat Lari, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι καταγράφηκαν 134 θάνατοι από την COVID-19, κατά το τελευταίο 24ωρο, που αποτελεί και τον μικρότερο αριθμό θανάτων από την 13η Σεπτεμβρίου.
Συνολικά οι νεκροί από την νόσο στο Ιράν φτάνουν τους 54.574.
Το Ιράν δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα από την εξάπλωση της COVID-19, στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 5.760 νέα περιστατικά μολύνσεων, που αποτελεί τον μικρότερο αριθμό μολύνσεων από τις 22 Οκτωβρίου.
Συνολικά τα κρούσματα στο Ιράν ανέρχονται στα 1.194.964.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης