Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ευρώπη εμβολιάζεται κατά του κορωνοΐού - Ηλικιωμένοι και υγειονομικό προσωπικό οι πρώτοι - Πάνω από 80 εκατ τα κρούσματα, 1.76 εκατ τα θύματα

Η Ευρώπη εμβολιάζεται κατά του κορωνοΐού - Ηλικιωμένοι και υγειονομικό προσωπικό οι πρώτοι - Πάνω από 80 εκατ τα κρούσματα, 1.76 εκατ τα θύματα
Είναι το μεγαλύτερο σχέδιο εμβολιασμού που έχει ξεκινήσει ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη
Ξεκίνησαν οι μαζικοί εμβολιασμοί στην Ευρώπη, με τη μία χώρα μετά την άλλη να προβάλλουν σε εθνικό δίκτυο, τους πρώτους πολίτες που εμβολιάζονται, σε μια συμβολική κίνηση.
Είναι το μεγαλύτερο σχέδιο εμβολιασμού που έχει ξεκινήσει ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη. Την ίδια ώρα ανησυχία προκαλούν τα νέα κρούσματα, που εμφανίστηκαν στην Κίνα ενώ ο Αμερικανός λοιμωξιολόγος Anthony Fauci προειδοποιεί για επιδείνωση της κατάστασης με την έλευση του νέου έτους.
Η Γερμανία, η Ουγγαρία και η Σλοβακία είχαν ανοίξει τον «χορό» από το Σάββατο 26/12, μία ημέρα νωρίτερα από τις υπόλοιπες χώρες.
Τις επόμενες ημέρες στη Γερμανία θα ξεκινήσει και μια εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού, με το σλόγκαν «Σηκώστε τα μανίκια», με την οποία θα προτρέπονται οι πολίτες να κάνουν το εμβόλιο.
 «Έχουμε ένα νέο όπλο ενάντια στον ιό: το εμβόλιο (…)
Ας περάσουμε το μήνυμα στους παππούδες μας, να τους προστατεύσουμε κατά προτεραιότητα», έγραψε ο Macron στο Twitter.
Το εμβόλιο αναμενόταν με ανυπομονησία στη Γαλλία, όπου η πανδημία έχει σκοτώσει περισσότερους από 62.500 ανθρώπους.
Στη Σλοβενία, ο πρώτος που εμβολιάστηκε ήταν ένας αρχιεπίσκοπος 84 ετών, στην Πορτογαλία ο επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης λοιμωδών νόσων, στη Ρουμανία, η νοσηλεύτρια που φρόντισε τον πρώτο ασθενή που νόσησε από την Covid-19 στη χώρα.
Οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν επίσης στη Σουηδία, τη Φινλανδία και τη Δανία.

Ισπανία

Στην Ισπανία, μία 96χρονη που ζει σε οίκο ευγηρίας στην κεντρική Ισπανία ήταν ο πρώτος άνθρωπος στη χώρα που εμβολιάστηκε σήμερα κατά της Covid-19, σύμφωνα με τα πλάνα που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.
Η Araseli Rossario Idalgo Sanchez ομολόγησε, χαμογελώντας, ότι δεν αισθάνθηκε "τίποτα" όταν της έκαναν το εμβόλιο.
Η Monica Tapias, μία εκ των φροντιστών που εργάζονται στο ίδιο γηροκομείο ήταν ο δεύτερος άνθρωπος στη χώρα που έλαβε το εμβόλιο των Pfizer-BioNtech.
Το συγκεκριμένο γηροκομείο επελέγη για να ξεκινήσει από εκεί η εκστρατεία εμβολιασμού στην Ισπανία λόγω της εγγύτητάς του με τις αποθηκευτικές εγκαταστάσεις της Pfizer, όπου έφθασαν χθες τα εμβόλια από το Βέλγιο πριν διανεμηθούν σε όλη τη χώρα. Επελέγη επίσης διότι εκεί δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα Covid-19.

Ιταλία

Από νωρίς το πρωί, ξεκίνησαν στο νοσοκομείο Λάτζαρο Σπαλαντσάνι της Ρώμης, οι πρώτοι εμβολιασμοί που έγιναν σε υγειονομικό προσωπικό.
Οι πρώτοι τρείς είναι μια γιατρός, μια νοσοκόμα και ένα μέλος του βοηθητικού προσωπικού του νοσοκομείου. Εμβολιάσθηκαν, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, λίγο μετά τις επτά τοπική ώρα. "Εμβολιασθείτε όλοι, σας το λέω από καρδιάς", δήλωσε η 28χρονη νοσηλεύτρια Claudia Alivernigni.
"Αισθάνομαι πολύ καλά. Η απόφαση να εμβολιασθώ ήταν κάτι το αρκετά φυσικό. Προσφέρθηκα και επελέγην απ' τους πρώτους, αλλά και ως σύμβολο, για να δείξουμε ότι πρέπει να εμπιστευθούμε και να πιστέψουμε αυτή την επιλογή", προσέθεσε η καθηγήτρια Maria Rozaria kappobianci, υπεύθυνη του εργαστηρίου Ιολογίας του νοσοκομείου.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Conte, υπογράμμισε μέσω Twitter ότι "σήμερα η χώρα ξυπνά και πάλι" και ότι "η εκστρατεία αυτή ξεκινά από τους γιατρούς και το σύνολο του νοσηλευτικού προσωπικού, για να επεκταθεί, στη συνέχεια, σε όλον τον πληθυσμό και να μπορέσει να κερδίσει οριστικά, η Ιταλία, τη μάχη κατά του ιού".

Κύπρος

Ο 84χρονος Αντρέας Ραουνάς, η 88χρονη Παναγιώτα Λοΐζου-Φυλακτού και ο διευθυντής του Μελάθρου Ευγηρίας Λευκωσίας, Άθως Μάτσα, ήταν οι πρώτοι πολίτες που έκαναν σήμερα το εμβόλιο για τη νόσο COVID-19.
Εκφράζοντας τη χαρά του που ήταν από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν, ο κ. Ραουνά, ένοικος του Μελάθρου Ευγηρίας Λευκωσίας, μετέφερε την ευχή όπως όλα κυλήσουν ομαλά το επόμενο διάστημα και κάλεσε όλους του πολίτες να εμβολιαστούν, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «μόνο με αυτή την ενέργεια μπορούμε να καταστρέψουμε τον κορωνοϊό».
Δεν γίνεται, είπε, ορισμένοι να αγωνίζονται για το δικό μας καλό κι εμείς να είμαστε πολέμιοί τους. «Όλοι όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν, για εμένα, είναι προδότες, διότι συνεργάζονται με έναν εχθρό, ο οποίος είναι δολοφόνος», δήλωσε μετά τον εμβολιασμό του ο κ. Ραουνά.
Όλοι εμείς που επιλέξαμε να εμβολιαστούμε, συνέχισε, έχουμε επίγνωση ότι μπορεί να υπάρξουν ορισμένες επιπτώσεις ή παρενέργειες, όμως «εάν ο κορωνοϊός σε χτυπήσει, τότε θα σε πάρει μαζί του». «Εύχομαι όλοι να εμβολιαστούν και τότε όλοι μαζί θα νικήσουμε τον κορωνοϊό. Εάν άλλοι εργάζονται για το καλό και άλλοι τον καταπολεμούν, τότε για μένα δεν υπάρχει λύση», ανέφερε ο κ. Ραουνά.

Γαλλία

Στη Γαλλία, 19.500 δόσεις παραδόθηκαν στο κεντρικό φαρμακείο των Νοσοκομείων του Παρισιού (Hôpitaux de Paris), σε προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας, όπου οι εργαζόμενοι φορώντας μάσκες και ειδικά γάντια προστασίας από τις χαμηλές θερμοκρασίες (το εμβόλιο διατηρείται σε θερμοκρασία -70 βαθμών Κελσίου) μετάφεραν τις συσκευασίες σε ειδικούς ψύκτες.
Το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από την αμερικανική Pfizer και τη γερμανική BioNTech «προστατεύει το 95% των ανθρώπων από τις πιο σοβαρές μορφές (της Covid-19) και θα σώσει πολλές ζωές», τόνισε ο Γάλλος υπουργός Υγείας.

Γερμανία

Μια γυναίκα 101 ετών που φιλοξενείται σε οίκο ευγηρίας στη Σαξονία-Άνχαλτ, είναι η πρώτη που εμβολιάστηκε στη Γερμανία
Η Γερμανία, η Ουγγαρία και η Σλοβακία ήδη άρχισαν ήδη από χθες τη σχετική διαδικασία, ξεκινώντας να εμβολιάζουν τον πληθυσμό τους μία ημέρα πριν από την επίσημη έναρξη της εκστρατείας σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ρωσία

Ο Δήμος της Μόσχας αρχίζει από αύριο να δέχεται αιτήσεις για τον εμβολιασμό ανθρώπων άνω των 60 ετών κατά της COVID-19, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Sergei Sobianin.
Χθες (26/12), ο Ρώσος υπουργός Υγείας Michael Murashca δήλωσε ότι η χρήση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V εγκρίθηκε για ανθρώπους άνω των 60 ετών, αλλά και για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.
«Το ρωσικό υπουργείο Υγείας ενέκρινε την χρήση του εμβολίου Sputnik V κατά της COVID-19 για τους ηλικιωμένους πολίτες. Αυτό είναι πολύ καλό. Επειδή οι ηλικιωμένοι, είναι η ομάδα ανθρώπων που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο κίνδυνο και έχουν δεχτεί σκληρό πλήγμα από την ασθένεια. Από τη Δευτέρα, θα αρχίσουμε να δεχόμαστε τις αιτήσεις τους για εμβολιασμό» έγραψε ο δήμαρχος στο ιστολόγιο του.

Πάνω από 79 εκατ τα κρούσματα παγκοσμίως - 1.75 εκατ τα θύματα

Ξεπέρασαν τα 79 εκατομμύρια τα κρούσματα του κορωνοΐού παγκοσμίως, με την ανθρωπότητα να θρηνεί πάνω από 1.75 εκατομμύρια θύματα της νόσου μέσα στο 2020 και την πανδημία να καλπάζει ανεξέλεγκτη.
Με κρούσματα μολύνσεων να έχουν αναφερθεί σε περισσότερες από 210 χώρες από τον εντοπισμό των πρώτων περιστατικών στην Κίνα, το Δεκέμβριο του 2019, η ανθρωπότητα στρέφει τις ελπίδες της στα εμβόλια που έχουν ξεκινήσει ήδη σε ΗΠΑ, Καναδά και Βρετανία και αναμένεται να αρχίσουν μαζικά από αύριο (27/12) στις χώρες της ΕΕ.
Την ίδια ώρα προβληματισμό προκαλεί η νέα μετάλλαξη του ιού, που ανακοινώθηκε πως εντοπίστηκε στη Νιγηρία.
Πρόκειται για μετάλλαξη που έχει βασικές διαφορές από εκείνη που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική αλλά έχει ομοιότητες με εκείνη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η εξάπλωση της πανδημίας με μια ματιά:

- Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 80.566.313 και οι νεκροί σε 1.761.429
- Πρώτες σε αριθμό κρουσμάτων οι ΗΠΑ με 19.016.301 και σε νεκρούς με 332.251
- Δεύτερη σε νεκρούς η Βραζιλία με 190.795 και τρίτη σε κρούσματα με 7.465.806
- Τρίτη σε νεκρούς η Ινδία με 147.343 και τέταρτο το Μεξικό με 121.837
- Ακολουθεί στην πέμπτη θέση η Ιταλία με 71.359 νεκρούς και στην έκτη θέση το Ηνωμένο Βασίλειο με 70.302 νεκρούς
- Τέταρτη παγκοσμίως σε κρούσματα η Ρωσία με 2.992.123 και πέμπτη η Γαλλία με 2.604.595
- Έκτo σε κρούσματα το Ηνωμένο Βασίλειο με 2.228.021, έβδομη η Τουρκία με 2.118.255 και όγδοη η Ιταλία με 2.028.354
- Ένατη η Ισπανία με 1.854.951 και δέκατη η Γερμανία με 1.640.782
Image
Παρά τις διαβεβαιώσεις πολλοί Ευρωπαίοι διστακτικοί για το εμβόλιο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εξασφαλίσει συμβόλαια με μια σειρά φαρμακευτικών εταιρειών συμπεριλαμβανομένων των Pfizer και BioNTech, Moderna και AstraZeneca, για συνολικά περισσότερες από δύο δισεκατομμύρια δόσεις και έχει θέσει στόχο να εμβολιαστούν όλοι οι ενήλικες το 2021.
Ωστόσο, οι έρευνες καταδεικνύουν υψηλά επίπεδα διστακτικότητας στον εμβολιασμό σε χώρες από τη Γαλλία έως την Πολωνία, με πολλούς να χρησιμοποιούν ως αιτιολογία ότι, τα εμβόλια χρειάζονται δεκαετίες για να παρασκευαστούν και όχι μόνο μερικούς μήνες.
Έρευνες στην Πολωνία, όπου η δυσπιστία στους δημόσιους οργανισμούς είναι βαθιά, έχουν δείξει ότι  λιγότερο από το 40% των πολιτών σχεδιάζουν να εμβολιαστούν.
Την Κυριακή (27/12/2020), μόνο το ήμισυ του ιατρικού προσωπικού σε νοσοκομείο της Βαρσοβίας είχε εγγραφεί για εμβολιασμό.
 
Διαδεδομένη διστακτικότητα

Η διαδεδομένη διστακτικότητα δεν φαίνεται να λαμβάνει υπόψη τις επιστημονικές εξελίξεις τις τελευταίες δεκαετίες. Η παραδοσιακή μέθοδος δημιουργίας εμβολίων - εισαγωγή ενός εξασθενημένου ή νεκρού ιού, ή ένα τμήμα ενός, για την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος - διαρκεί κατά μέσο όρο μια δεκαετία, σύμφωνα με μια μελέτη του 2013.
Ένα εμβόλιο πανδημικής γρίπης χρειάστηκε πάνω από οκτώ χρόνια, ενώ ένα ηπατίτιδας Β βρισκόταν σχεδόν επί 18 χρόνια στη διαδικασία της ανάπτυξης, αναφέρει το Reuters.
Το εμβόλιο της Moderna, βασισμένο στην τεχνολογία του λεγόμενου messenger ριβονουκλεϊκού οξέος (mRNA), ξεκίνησε από την αλληλουχία γονιδίων στην πρώτη ένεση σε 63 ημέρες.
«Θα κοιτάξουμε πίσω τις προόδους που σημειώθηκαν το 2020 και θα πούμε:
« Ήταν μια στιγμή που η επιστήμη έκανε πραγματικά ένα άλμα », δήλωσε ο Jeremy Farrar, διευθυντής της μονάδας κλινικής έρευνας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
Το εμβόλιο των Pfizer / BioNTech έχει συνδεθεί με μερικές περιπτώσεις σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων, καθώς έχει κυκλοφορήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
 
Οι επιφυλάξεις των Ευρωπαίων

Δεν έχουν εμφανιστεί πάντως σοβαρές μακροπρόθεσμες παρενέργειες σε κλινικές δοκιμές.
Δημοσκόπηση Alpha Research αναφέρει  ότι λιγότεροι από ένας στους πέντε Βούλγαρους γιατρούς, νοσηλευτές και φαρμακοποιούς σχεδιάζουν να προσφερθούν εθελοντικά για να εμβολιστούν.
Μια έρευνα της εταιρείας IPSOS για 15 χώρες που δημοσιεύτηκε στις 5 Νοεμβρίου 2020 έδειξε τότε ότι το 54% των Γάλλων θα έκανε το εμβόλιο για τον Covid  εάν ήταν διαθέσιμο.
Το ποσοστό αυτό ήταν 64% στην Ιταλία και την Ισπανία, 79% στη Βρετανία και 87% στην Κίνα.
Μια μεταγενέστερη δημοσκόπηση του IFOP - η οποία δεν είχε συγκριτικά στοιχεία για άλλες χώρες - έδειξε ότι μόνο το 41% των πολιτών στη Γαλλία θα έκανε το εμβόλιο.
Στη Σουηδία, όπου η εμπιστοσύνη του κοινού στις αρχές είναι υψηλή, όπως και αλλού στις Σκανδιναβικές χώρες, περισσότερα από δύο άτομα στα τρία θέλουν να εμβολιαστούν.
Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Mateusz Morawiecki προέτρεψε τους Πολωνούς την Κυριακή να εγγραφούν για εμβολιασμό, λέγοντας ότι το φαινόμενο της ανοσίας της αγέλης εξαρτάται από αυτούς.
Οι επικριτές δήλωσαν ότι οι εθνικιστές ηγέτες της Βαρσοβίας αποδέχθηκαν υπερβολικά τις αντι-εμβολιαστικές συμπεριφορές στο παρελθόν σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσουν την υποστήριξη συντηρητικών ψηφοφόρων.

Σε Νορβηγία και Πορτογαλία η νέα μετάλλαξη

Η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού, που ανακαλύφθηκε στη Βρετανία, εντοπίστηκε σε δύο άτομα που ταξίδεψαν στη Νορβηγία από το Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της σκανδιναβικής χώρας.
Οι ταξιδιώτες, οι οποίοι δεν ταυτοποιήθηκαν, ήρθαν στη Νορβηγία νωρίτερα τον Δεκέμβριο 2020 και οι υγειονομικοί θα παρακολουθήσουν τις στενές επαφές τους.
Η Νορβηγία επέβαλε ταξιδιωτικούς περιορισμούς  σε επιβάτες από τη Βρετανία εν μέσω ανησυχιών για τη νέα παραλλαγή, η οποία θεωρείται πως είναι πιο μεταδοτική.
Το νέο στέλεχος του ιού εντοπίστηκε και στο νησί της Μαδέρας στην Πορτογαλία.
Η περιφερειακή αρχή πολιτικής προστασίας ανέφερε ότι η νέα μετάλλαξη «εντοπίστηκε σε ταξιδιώτες που έφτασαν στη Μαδέρα από το Ηνωμένο Βασίλειο», αλλά δεν διευκρίνισε πόσα άτομα μολύνθηκαν ή πότε εντοπίστηκαν τα κρούσματα.
«Αυτή η ταυτοποίηση ήταν δυνατή μόνο χάρη στη δουλειά που ανέπτυξε το κέντρο ελέγχου στο διεθνές αεροδρόμιο της Μαδέρας, το οποίο επιτρέπει τον εντοπισμό, τον εντοπισμό και την προώθηση θετικών περιπτώσεων σε απομόνωση όταν εντοπίζεται», ανέφερε.
Η Πορτογαλία, με μόλις πάνω από 10 εκατομμύρια πληθυσμό, έχει αναφέρει 6.619 θανάτους και συνολικά 394.573 μολύνσεις.
Μετά από ένα σχετικά ήπιο πρώτο κύμα, τα κρούσματα αυξήθηκαν απότομα στο δεύτερο, αν και έχουν μειωθεί πρόσφατα.

Fauci: Η κατάσταση στις ΗΠΑ θα επιδεινωθεί αμέσως μετά τις γιορτές


Ο κορυφαίος Αμερικανός λοιμωξιολόγος Anthony Fauci προειδοποίησε την Κυριακή (27/12/2020) ότι πρόκειται να επιδεινωθεί η κατάσταση με την πανδημία, οδηγώντας τη χώρα σε «κρίσιμο σημείο».
Όπως επανειλημμένως έχει επισημάνει ο Fauci, οι μετακινήσεις και τα ταξίδια για διακοπές, ευνοούν τη διάδοση του Covid -19.
«Συμμερίζομαι την ανησυχία του εκλεγμένου Προέδρου Joe Biden ότι καθώς εισερχόμαστε στις επόμενες εβδομάδες η κατάσταση, μπορεί να επιδεινωθεί», δήλωσε στο CNN ο ειδικός επί των μολυσματικών ασθενειών.
Ο Biden προειδοποίησε την Τετάρτη (23/12) ότι οι πιο σκοτεινές μέρες των ΗΠΑ «είναι μπροστά μας - όχι πίσω μας».
Ο Fauci, ο οποίος προτρέπει τους πολίτες να εμβολιαστούν, αποκάλυψε πως ένιωθε καλά μετά το εμβόλιο και δεν είχε κάποια παρενέργεια.
 Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αρχίατρος των ΗΠΑ Jerome Adams δήλωσε πως «ανησυχεί πολύ» για την έξοδο μετά τις διακοπές.
Τα ταξίδια για τις διακοπές στις ΗΠΑ μειώθηκαν φέτος σημαντικά  κατά την εορταστική περίοδο σε σύγκριση με άλλες χρονιές, αλλά παρέμειναν σχετικά αυξημένα.
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών, μέσω αεροδρομίων διακινήθηκαν περισσότεροι από 6.000.000 επιβάτες τις ημέρες των γιορτών.
Μετά τις γιορτές των Ευχαριστιών του Νοεμβρίου, τα κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν απότομα τον Δεκέμβριο, με περισσότερες από 200.000 νέες περιπτώσεις και μερικές φορές περισσότερους από 3.000 θανάτους καθημερινά.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Πεκίνο

Αυστηρότερους περιορισμούς στο Πεκίνο έχει εισαγάγει η κινεζική κυβέρνηση, λόγω ανησυχιών πως τα εορταστικά ταξίδια  θα μπορούσαν να προκαλέσουν αύξηση των κρουσμάτων Covid -19 στην πρωτεύουσα.  
Ήδη αναφέρθηκαν κρούσματα, που μεταδόθηκαν τοπικά για τέταρτη συνεχόμενη μέρα την Κυριακή (27/12/2020) όπως αναφέρει το Reuters, ακριβώς ένα χρόνο από την εμφάνιση της νόσου στην Κίνα.
Σε συνάντηση υπό τον γραμματέα του κομμουνιστικού κόμματος του Πεκίνου Cai Qi, αποφασίστηκε να εισέλθουν όλες οι περιοχές της πρωτεύουσας σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» ενώ θα σφραγίζονται κατοικίες και χωριά όπου εντοπίζονται κρούσματα.
Αναφέρθηκε ένας ασυμπτωματικός φορέας από την Shenzhen, ο οποίος πραγματοποίησε δύο επαγγελματικά ταξίδια στο Πεκίνο τον Δεκέμβριο 2020.
Η περιοχή Shunyi, όπου έχουν αναφερθεί όλα τα πρόσφατα κρούσματα κορωνοϊού του Πεκίνου, έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και υποβάλλει σε ελέγχους περίπου 800.000 άτομα.
Όλες οι περιπτώσεις που αναφέρθηκαν το Σάββατο (26/12) ήταν στενές επαφές προηγούμενων κρουσμάτων.
Ως αποτέλεσμα, δύο χωριά στο Shunyi έχουν σφραγιστεί.
Η συνοικία Chaoyang, η οποία γειτονεύει με τη Shunyi, υπέβαλε σε τεστ 234.413 άτομα σε τρεις γειτονιές, χωρίς να εντοπιστεί κρούσμα του Covid  -19.
Άτομα που δεν έχουν λάβει τα αποτελέσματα των εξετάσεων δεν επιτρέπεται να βγουν έξω από τα σπίτια τους.
Ορισμένες κατοικίες στο Tongzhou έχουν επαναφέρει τη θερμομέτρηση κατά την είσοδο και ο αριθμός των εισόδων έχει μειωθεί, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης