Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Πεκίνο, λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

Κίνα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Πεκίνο, λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού
Σφραγίζονται κατοικίες και χωριά όπου εντοπίζονται κρούσματα.στην κινεζική πρωτεύουσα
Αυστηρότερους περιορισμούς στο Πεκίνο έχει εισαγάγει η κινεζική κυβέρνηση, λόγω ανησυχιών πως τα εορταστικά ταξίδια  θα μπορούσαν να προκαλέσουν αύξηση των κρουσμάτων Covid -19 στην πρωτεύουσα.  
Ήδη αναφέρθηκαν κρούσματα, που μεταδόθηκαν τοπικά για τέταρτη συνεχόμενη μέρα την Κυριακή (27/12/2020) όπως αναφέρει το Reuters, ακριβώς ένα χρόνο από την εμφάνιση της νόσου στην Κίνα.
Σε συνάντηση υπό τον γραμματέα του κομμουνιστικού κόμματος του Πεκίνου Cai Qi, αποφασίστηκε να εισέλθουν όλες οι περιοχές της πρωτεύουσας σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» ενώ θα σφραγίζονται κατοικίες και χωριά όπου εντοπίζονται κρούσματα.
Αναφέρθηκε ένας ασυμπτωματικός φορέας από την Shenzhen, ο οποίος πραγματοποίησε δύο επαγγελματικά ταξίδια στο Πεκίνο τον Δεκέμβριο 2020.

Σφραγίζονται συνοικίες

 Η περιοχή Shunyi, όπου έχουν αναφερθεί όλα τα πρόσφατα κρούσματα κορωνοϊού του Πεκίνου, έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και υποβάλλει σε ελέγχους περίπου 800.000 άτομα.
Όλες οι περιπτώσεις που αναφέρθηκαν το Σάββατο (26/12) ήταν στενές επαφές προηγούμενων κρουσμάτων.
Ως αποτέλεσμα, δύο χωριά στο Shunyi έχουν σφραγιστεί.
Η συνοικία Chaoyang, η οποία γειτονεύει με τη Shunyi, υπέβαλε σε τεστ 234.413 άτομα σε τρεις γειτονιές, χωρίς να εντοπιστεί κρούσμα του Covid  -19.
Άτομα που δεν έχουν λάβει τα αποτελέσματα των εξετάσεων δεν επιτρέπεται να βγουν έξω από τα σπίτια τους.
Ορισμένες κατοικίες στο Tongzhou έχουν επαναφέρει τη θερμομέτρηση κατά την είσοδο και ο αριθμός των εισόδων έχει μειωθεί, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης