Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιμένει ο Trump: Προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο για το Wisconsin

tags :
Επιμένει ο Trump: Προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο για το Wisconsin
Οι δικηγόροι του Trump υποστηρίζουν ότι επετράπη να θεωρηθούν έγκυρες πάνω από 50.000 παράνομες επιστολικές ψήφοι
Επιμένει ο Donald Trump να αμφισβητεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου καθώς οι δικηγόροι του υπέβαλαν προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ζητώντας να ανατραπούν δικαστικές αποφάσεις στην Πολιτεία του Wisconsin για την επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος, με το επιχείρημα ότι επετράπη να θεωρηθούν έγκυρες πάνω από «50.000 παράνομες επιστολικές ψήφοι».
Πρόκειται για ακόμα μια κίνηση αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματα από τη νομική ομάδα του Trump, παρά το γεγονός ότι όλες οι Πολιτείες έχουν κυρώσει τα αποτελέσματά τους, πιστοποιώντας τη νίκη του Joe Biden.
Ακόμα όμως και αν καταστεί επιτυχημένη η νομική κίνηση του Trump στο Wisconsin, το εκλογικό αποτέλεσμα της 3ης Νοεμβρίου δεν πρόκειται να αλλάξει.
Σημειώνεται ότι αυτή είναι η δεύτερη προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο μετά από αυτή για την Πενσιλβάνια την 20ή Δεκεμβρίου.
Οι νομικοί του Trump έχουν υποβάλει δεκάδες προσφυγές με σκοπό να ανατραπεί το αποτέλεσμα, αν και οι περισσότερες έχουν απορριφθεί.
Όσες εκδικάστηκαν είχαν αποτέλεσμα την ήττα της.
Πλέον, τα βλέμματα είναι στραμμένα στην 6η Ιανουαρίου, όταν το Κογκρέσο θα πρέπει να κυρώσει με τη σειρά του τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του εκλεκτορικού σώματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης