Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Εντοπίστηκε ο μεταλλαγμένος κορωνοϊός στο Κολοράντο – Biden: Θα χρειαστούν χρόνια για να εμβολιαστούν όλοι οι Αμερικάνοι

tags :
ΗΠΑ: Εντοπίστηκε ο μεταλλαγμένος κορωνοϊός στο Κολοράντο – Biden: Θα χρειαστούν χρόνια για να εμβολιαστούν όλοι οι Αμερικάνοι
Έχουν εμβολιαστεί μόλις 2 εκατομμύρια Αμερικάνοι έναντι 20 εκατ. που ήταν ο στόχος του Donald Trump
Απαισιόδοξα είναι τα μηνύματα από τις ΗΠΑ για την εξέλιξη της επιδημίας, καθώς εντοπίστηκε το πρώτο κρούσματα του μεταλλαγμένου κορωνοϊού στην Πολιτεία του Κολοράντο, τη στιγμή που ο εκλεγμένος πρόεδρος Joe Biden υποστήριξε ότι θα χρειαστούν χρόνια προκειμένου να εμβολιαστούν όλοι οι Αμερικάνοι.
Ο Biden επιχείρησε να χαμηλώσει τις προσδοκίες ότι ο ιός θα εξαφανιστεί με την ανάληψη της προεδρίας του στις 20/1 αν και έστειλε μήνυμα στο Κογκρέσο ότι βασική επιθυμία του είναι να αυξήσει σημαντικά τις δαπάνες για την ταχύτερη διανομή του εμβολίου, για την επέκταση των τεστ και για την χρηματοδότηση Πολιτειών προκειμένου να ξανανοίξουν τα σχολεία.
Όπως είπε ο Biden, μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί μόλις 2 εκατομμύρια Αμερικάνοι, αριθμός πολύ χαμηλότερος από τα 20 εκατομμύρια που είχε θέσει ως στόχο ο Donald Trump.
«Η προσπάθεια να διανείμουμε και να διαχειριστούμε τα εμβόλια δεν προχωράει όπως θα έπρεπε.
Με τους σημερινούς ρυθμούς, θα χρειαστούν χρόνια, όχι μήνες, για να εμβολιάσουμε τους Αμερικάνους» ανέφερε ο Biden, ο οποίος έχει θέσει ως στόχο του να έχουν εμβολιαστεί 100 εκατ. Αμερικάνοι έως την 100η ημέρα της προεδρικής του θητείας.
Ωστόσο, ο Biden αναγνωρίζει ότι για να γίνει αυτό, θα πρέπει να εμβολιάζονται καθημερινά 1 εκατ. Αμερικάνοι, γεγονός που όπως ο ίδιος είπε, χρειάζεται το Κογκρέσο να εγκρίνει πρόσθετη χρηματοδότηση.
«Ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση, θα χρειαστούν μήνες για να εμβολιαστεί η πλειοψηφία των Αμερικάνων» είπε ο Biden, αναφέροντας πως ενδεχομένως η κατάσταση να μην έχει βελτιωθεί έως τον Μάρτιο.

Πρώτο κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους

Την ίδια στιγμή ο κυβερνήτης του Κολοράντο, Jared Polis ανακοίνωνε πως στην Πολιτεία του εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα του μεταλλαγμένου στελέχους που έχει καταγραφεί στη Μ. Βρετανία και που θεωρείται κατά 70% πιο μεταδοτικό.
Όπως έγινε γνωστό, ο φορέας είναι ένας νεαρός περίπου είκοσι ετών, «ο οποίος έχει τεθεί επί του παρόντος σε απομόνωση στο Ντένβερ και ο οποίος δεν έχει πρόσφατο ιστορικό ταξιδιών
Αν και είναι σε εξέλιξη έρευνα των υγειονομικών αρχών, αναφέρθηκε πως δεν έχει εντοπιστεί κανένα κρούσμα μεταξύ των επαφών του νεαρού μέχρι στιγμής.
Σημειώνεται πως το μεταλλαγμένο στέλεχος έχει ήδη εντοπιστεί σε αρκετές άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία, η Γαλλία, η Ιορδανία, η Νότια Κορέα, η Χιλή ενώ στον Καναδά, εντοπίστηκε το Σαββατοκύριακο.

Νέο ρεκόρ εισαγωγών σε νοσοκομεία

Με τα νέα για την πορεία των εμβολιασμών να είναι κάθε άλλο παρά αισιόδοξα, ο κορωνοϊός εξαπλώνεται ταχύτατα στις ΗΠΑ.
Είναι χαρακτηριστικό πως το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκε νέο ρεκόρ εισαγωγών ασθενών με covid στα νοσοκομεία με αποτέλεσμα ο αριθμός των νοσηλευόμενων να υπολογίζεται σε περίπου 125.000, τη στιγμή που ο αριθμός των θυμάτων προσεγγίζει τους 339.000 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα 20 εκατομμύρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης