Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sinopharm: Στο 79% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μας κατά του κορωνοϊού

Sinopharm: Στο 79% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μας κατά του κορωνοϊού
Ζητά έγκριση για την χορήγηση του εμβολίου από τις κινεζικές εποπτικές αρχές
Στην ανακοίνωση ότι το εμβόλιο της είναι κατά 79,34% αποτελεσματικό κατά του κορωνοϊού προχώρησε η κινεζική φαρμακευτική εταιρεία Sinopharm, η οποία γνωστοποίησε ότι θα καταθέσει αίτημα στις αρμόδιες εποπτικές αρχές της Κίνας για να εγκριθεί η χρήση του εμβολίου της.
Η Sinopharm είναι η πρώτη κινεζική φαρμακευτική εταιρεία που δημοσιοποίησε εκτίμηση για την αποτελεσματικότητα του υποψηφίου εμβολίου της.
Σύμφωνα με το Reuters, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Sinopharm, όπως προκύπτει από τις αναλύσεις των κλινικών δοκιμών της Φάσης 3, είναι χαμηλότερη από το 86% που είχε ανακοινωθεί για το ίδιο εμβόλιο από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στις 9/12.
Ειδικοί στον χώρο της Υγείας επισημαίνουν ότι τα διαφορετικά αποτελέσματα είναι πιθανό να υποσκάψουν την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι σε αυτά τα εμβόλια.
Είναι χαρακτηριστικό πως Τούρκοι ερευνητές ανακοίνωσαν βάσει δικών τους κλινικών μελετών πως το εμβόλιο της Sinovac είχε αποτελεσματικότητα της τάξης του 91,25%, τη στιγμή που την ίδια ημέρα η Βραζιλία ανακοίνωνε πως η αποτελεσματικότητα του εν λόγω εμβολίου κυμαίνεται από το 50% έως το 90%.
Σημειώνεται πως το εμβόλιο της Sinopharm είναι ένα από τα πέντε κινεζικά εμβόλια που βρίσκονται στη Φάση 3 των κλινικών δοκιμών, αν και πολλά από τα εμβόλια της έχουν ήδη χορηγηθεί σε Κινέζους πολίτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης