Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αγγλία: Επεκτείνεται το lockdown - Περισσότερες περιοχές στη ζώνη ύψιστου συναγερμού μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων

Αγγλία: Επεκτείνεται το lockdown - Περισσότερες περιοχές στη ζώνη ύψιστου συναγερμού μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων
Μια άνευ προηγουμένου υγειονομική κρίση αντιμετωπίζει η Βρετανία, με την πληρότητα στις εντατικές της χώρας να φτάνει στο 114%
Αύξηση μεγέθους 44% των κρουσμάτων κορωνοϊού σε μία μόνο εβδομάδα καταγράφεται στην Αγγλία, γεγονός που προκαλεί την ενσωμάτωση περισσότερων περιοχών από τα μεσάνυχτα (30.12) στη ζώνη ύψιστου συναγερμού με το σύστημα υγείας της χώρας να ασφυκτιά.
Μια άνευ προηγουμένου υγειονομική κρίση αντιμετωπίζει η Βρετανία, με την πληρότητα στις εντατικές της χώρας να φτάνει στο 114% και τα κρούσματα να ανεβαίνουν δραματικά, ξεπερνώντας την Τρίτη (29.12) τα 53.000, αριθμός-ρεκόρ.
Σε μία, μόνο εβδομάδα, οι μολύνσεις αυξήθηκαν κατά 44%, όπως φαίνεται από τα στοιχεία.
The latest ZOE Covid app data suggests eight places could move into Tier 4
Η Downing Street, στο πλαίσιο των προσπαθειών αναχαίτισης της διασποράς της φονικής νόσου, αποφάσισε την επιβολή ύψιστου συναγερμού (Tier 4) και σε άλλες περιοχές.
Η επέκταση της κόκκινης ζώνης ή αλλιώς του lockdown θα αφορά, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Βρετανίας τα τρία τέταρτα της Αγγλίας.
Ο αξιωματούχος της Υγείας ανακοίνωσε ότι τα βορειοανατολικά, τα τμήματα της βορειοδυτικής και της νοτιοδυτικής πλευράς ανεβαίνουν στον κόκκινο συναγερμό, στην κατηγορία 4.
Σχεδόν όλες οι υπόλοιπες περιοχές μπαίνουν στην κατηγορία 3, στον πορτοκαλί συναγερμό, συμπεριλαμβανομένου του Λίβερπουλ.
«Σχεδόν ολόκληρη η χώρα πρόκειται να είναι στην κατηγορία 3 και 4. Φοβάμαι ότι είναι απολύτως απαραίτητο λόγω των αριθμών που έχουμε δει», δήλωσε ο Hancock.

A line of ambulances queuing outside the Royal London Hospital last night

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης