Τελευταία Νέα
Διεθνή

Los Angeles Times: Οι μισοί υγειονομικοί στην Καλιφόρνια δεν κάνουν το εμβόλιο για τον Covid

Los Angeles Times: Οι μισοί υγειονομικοί στην Καλιφόρνια δεν κάνουν το εμβόλιο για τον Covid
Έκπληξη προκαλεί στους ερευνητές το υψηλό ποσοστό υγειονομικών, που δεν θέλουν να υποβληθούν σε εμβολιασμό
Οι υγειονομικοί στην Καλιφόρνια αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο για τον Covid -19.
Περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους πρώτης γραμμής δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε εμβολιασμό σύμφωνα με τους Los Angeles Times.
Το σχετικό ποσοστό σε διάφορες υγειονομικές μονάδες κυμαίνεται από 20% έως 50%.  
 
'Εκπληκτοι οι ερευνητές από τα ποσοστά άρνησης
 
Στο νοσοκομείο St. Elizabeth στην κομητεία Tehama, λιγότεροι από τους μισούς εκ των 700 εργαζομένων, που είχαν επιλεχθεί για το εμβόλιο, προθυμοποιήθηκαν να το κάνουν.
Στο Ιατρικό Κέντρο Providence Holy Cross στο Mission Hills, μία στις πέντε νοσοκόμες και γιατροί απέρριψαν το εμβόλιο.
Περίπου το 20% έως το 40% των υγειονομικών στο L.A. County έκαναν το ίδιο, σύμφωνα με αξιωματούχους δημόσιας υγείας.
Όπως σημειώνουν οι Los Angeles Times, οι αμφιβολίες σχετικά με το εμβόλιο μεταξύ των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης έχουν εκπλήξει τους ερευνητές, «οι οποίοι υπέθεσαν ότι το νοσοκομειακό προσωπικό θα ήταν μεταξύ εκείνων που είναι πιο συμβατοί με τα επιστημονικά δεδομένα και θα υποστήριζαν τα εμβόλια».

Υψηλά ποσοστά δυσπιστίας

«Καλούμαι να επιλέξω μεταξύ του κινδύνου εμφάνισης Covid ή του κινδύνου του άγνωστου του εμβολίου», δήλωσε μία 31χρονη νοσοκόμα στο Ιατρικού Κέντρου Providence Holy Cross στο Los Angeles.
«Νομίζω ότι θα επιλέξω τον κίνδυνο του Covid. Μπορώ να το ελέγξω και να το αποτρέψω ευκολότερα φορώντας μάσκα, αν και όχι 100% σίγουρα», πρόσθεσε.
Η νοσοκόμα αυτή δεν είναι μόνη, καθώς  αρκετοί από τους συναδέλφους της αρνούνται επίσης να κάνουν το εμβόλιο.

Ανησυχία επιδημιολόγων

Ο βαθμός στον οποίο οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη αρνούνται το εμβόλιο είναι ασαφής, αλλά αναφορές για χαμηλότερα από τα αναμενόμενα ποσοστά συμμετοχής εμφανίζονται σε ολόκληρη τη χώρα, δημιουργώντας ανησυχίες για τους επιδημιολόγους που λένε ότι οι επιπτώσεις στη δημόσια υγεία θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές.
Μια πρόσφατη έρευνα του Kaiser Family Foundation διαπίστωσε ότι το 29% των εργαζομένων στην υγειονομική περίθαλψη είναι «διστακτικοί στο εμβόλιο», ποσοστό ελαφρώς υψηλότερο από το ποσοστό του γενικού πληθυσμού, 27%.
«Ακόμη και το όνομα, Operation Warp Speed, προκαλεί ανησυχία στους ανθρώπους σχετικά με τη βιασύνη», δήλωσε ο Medell Briggs-Malonson, ιατρός έκτακτης ανάγκης στο UCLA Health, ο οποίος έκανε το εμβόλιο.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης