Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτος ο κορωνοϊός - Ημερήσιο ρεκόρ θανάτων και εισαγωγών ασθενών – Δραματικές ώρες στα νοσοκομεία του Λος Άντζελες

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτος ο κορωνοϊός - Ημερήσιο ρεκόρ θανάτων και εισαγωγών ασθενών – Δραματικές ώρες στα νοσοκομεία του Λος Άντζελες
Περισσότερα από 250.000 κρούσματα σε 24 ώρες
Στον απόλυτο εφιάλτη εξελίσσεται για τις ΗΠΑ η επιδημία του κορωνοϊού καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε ρεκόρ θανάτων και εισαγωγών ασθενών με covid, τη στιγμή που τα νοσοκομεία του Λος Άντζελες ζουν δραματικές στιγμές, ζητώντας από τους πολίτες να μη φέρνουν ασθενείς που δεν έχουν ελπίδες να σωθούν καθώς παρατηρείται τεράστια έλλειψη σε κλίνες και σε προσωπικό.
Παρά την έναρξη των εμβολιασμών, ο κορωνοϊός επιτίθεται με ιδιαίτερη σφοδρότητα στις ΗΠΑ.
Είναι χαρακτηριστικό πως το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 3.930 θάνατοι, αριθμός που είναι και ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί σε μια ημέρα από την έναρξη της επιδημίας.
Συνολικά έχουν καταγραφεί 357.258 θάνατοι.
Παράλληλα αναφέρθηκαν περισσότερα από 250.000 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2 με το σύνολο των μολύνσεων να ανέρχεται σε 21,05 εκατομμύρια.
Ενδεικτικό όμως της έντασης του ιού είναι ο αριθμός των νοσηλευόμενων με covid, οι οποίοι για 35η συνεχόμενη ημέρα έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ, ξεπερνώντας πλέον και τους 131.000.

Πλημμύρισαν τα νοσοκομεία στο Λος Άντζελες

Οι αριθμοί αυτοί οδηγούν στα όρια του το αμερικανικό σύστημα υγείας, με τις υπηρεσίες υγείας του Λος Άντζελες να δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση.
Τα νοσοκομεία στο Λος Άντζελες έχουν πλημμυρίσεις από ασθενείς με covid με αποτέλεσμα να έχουν αρχίσει να επιλέγουν σε ποιους πρέπει να διαθέτουν κλίνες και χορηγούν οξυγόνο.
Παράλληλα ζήτησαν από τα πληρώματα των ασθενοφόρων να μη διακομίζουν σε νοσοκομεία ασθενείς που έχουν υποστεί καρδιακή ανακοπή και οι πιθανότητες να επιζήσουν θεωρούνται πρακτικά μηδενικές.
Η Πολιτεία της Καλιφόρνια έχει πληγεί σφόδρα από το β’ κύμα της επιδημίας, το οποίο πολλοί επιστήμονες αποδίδουν στον εορτασμό της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Καθυστερούν οι εμβολιασμοί

Και ενώ η επιδημία κτυπά τις ΗΠΑ, ο ρυθμός των εμβολιασμών δεν είναι ικανοποιητικός.
Είναι χαρακτηριστικό πως τα δύο τρίτα των περίπου 15 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων της Pfizer και της Moderna που έχουν διανεμηθεί στις ΗΠΑ, δεν έχουν ακόμα χορηγηθεί σε αθενείς.
Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι μόλις το 2% του πληθυσμού έχει ανοσοποιηθεί προς το παρόν, καθώς 4,8 εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου τους, ενώ από αυτήν την εβδομάδα άρχισαν κάποιοι να λαμβάνουν και τη δεύτερη δόση των εμβολίων.
Ενδεικτικό της πίεσης που υπάρχει, είναι ότι οι κυβερνήτες της Φλόριντα και της Νέας Υόρκης προειδοποίησαν ότι θα επιβάλλουν ποινές στα νοσοκομεία που καθυστερούν να χορηγήσουν τα εμβόλια
Χθες Τρίτη 4/1 ο εκλεγμένος πρόεδρος Joe Biden, που αναμένεται να αναλάβει την εξουσία την 20ή Ιανουαρίου, συζήτησε με την ομάδα του που θα χειριστεί την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και κυρίως το πώς θα επιταχυνθεί η διανομή των εμβολίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης