Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάνω από το 1% το αμερικανικό 10ετές λόγω... Τζόρτζια

Πάνω από το 1% το αμερικανικό 10ετές λόγω... Τζόρτζια
Εκλογικό θρίλερ στην Τζόρτζια για τις δύο έδρες της Γερουσίας
Πάνω από το 1% αυξήθηκε η απόδοση στο 10ετές αμερικανικό ομόλογο, με τις ανησυχίες για τα αποτελέσματα από τις εκλογές της Τζόρτζια, δείχνουν ότι ο έλεγχος της Γερουσίας πιθανόν να περνά στους Δημοκρατικούς.
Ειδικότερα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του Δημοσίου αυξήθηκε στο 1,005%, ενώ η απόδοση του 30ετούς ομολόγου του Δημοσίου αυξήθηκε στο 1,772%.

Εκλογικό θρίλερ στην Τζόρτζια για τις δύο έδρες της Γερουσίας

Στο απόλυτο εκλογικό θρίλερ εξελίσσεται η πολύ κρίσιμη μάχη για την Γερουσία στην Πολιτεία της Τζόρτζια (Georgia) των ΗΠΑ καθώς με καταμετρημένο το 98% των ψήφων ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο εάν οι Δημοκρατικοί ή οι Ρεπουμπλικάνοι θα έχουν τον έλεγχο του Σώματος.
Η Πολιτεία της Τζόρτζια εκλέγει δύο γερουσιαστές, αριθμός που θα κρίνει ποιος από τους Δημοκρατικούς ή τους Ρεπουμπλικάνους θα έχει τον έλεγχο της Γερουσίας.
Μέχρι στιγμής οι Ρεπουμπλικάνοι διατηρούν την πλειοψηφία με 50 γερουσιαστές έναντι 48 των Δημοκρατικών.
Στόχος των Δημοκρατικών είναι να κερδίσουν και τις δύο έδρες, έτσι ώστε να διαμορφωθεί μια ισορροπία 50 - 50 εδρών καθώς σε αυτήν την περίπτωση τον τελευταίο και καθοριστικό λόγο για την έγκριση ή όχι των νομοθετημάτων θα έχει η Δημοκρατική αντιπρόεδρος Kamala Harris.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης