Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ένας νεκρός από κορωνοϊό κάθε 24 δευτερόλεπτα – Νέο ρεκόρ στις εισαγωγές ασθενών

ΗΠΑ: Ένας νεκρός από κορωνοϊό κάθε 24 δευτερόλεπτα – Νέο ρεκόρ στις εισαγωγές ασθενών
Ξεπέρασαν τα 21 εκατομμύρια τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
Ανεξέλεγκτος παραμένει ο κορωνοϊός στις ΗΠΑ όπου κάθε 24 δευτερόλεπτα καταγράφεται και ένας θάνατος ασθενή με covid.
Οι αριθμοί αποκαλύπτουν τον εφιάλτη που βιώνουν οι ΗΠΑ.
Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 361.000, κάτι που σημαίνει πως ένας στους 914 Αμερικάνους έχει πεθάνει από covid από την έναρξη της επιδημίας.
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 21,3 εκατομμύρια ενώ οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία ξεπέρασε το τελευταίο 24ωρο κάθε προηγούμενο, καθώς όπως έγινε γνωστό, οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό ανέρχονται σε 130.834.
Τα νοσοκομεία στην Καλιφόρνια έχουν πλημμυρίσει από ασθενείς με αποτέλεσμα οι υγειονομικές αρχές να αποφασίζουν να προχωρήσουν στην ακύρωση των χειρουργικών επεμβάσεων για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, τη στιγμή που το αμερικανικό σύστημα υγείας αγγίζει τα όρια του.

Συνδρομή Εθνοφρουράς για τη διανομή των εμβολίων

Την ίδια στιγμή προβληματισμός επικρατεί για τους αργούς ρυθμούς, με τους οποίους πραγματοποιούνται οι εμβολιασμοί των πολιτών.
Είναι χαρακτηριστικό πως κάποιες Πολιτείες όπως η Βόρεια Καρολίνα ζήτησαν τη συνδρομή της Εθνοφρουράς προκειμένου να συνδράμει τις τοπικές υγειονομικές αρχές για να επιταχυνθεί η διανομή των εμβολίων.
Σημειώνεται πως σε διάστημα 21 ημερών, έχουν διανεμηθεί περισσότερες από 19 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, αν και μόλις οι 5,3 εκατομμύρια έχουν χορηγηθεί σε πολίτες.
«Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν και θα έπρεπε να είχαν κάνει καλύτερη δουλειά όσον αφορά τους εμβολιασμούς κατά του covid διατύπωσε ο κορυφαίος Αμερικάνος λοιμωξιολόγος Anthony Fauci, ο οποίος υποστήριξε πως δεν υπάρχουν δικαιολογίες.
«Έπρεπε να είχαμε διανείμει 20 εκατ. εμβόλια και τα 20 αυτά να χορηγηθούν στους πολίτες.
Πρέπει να περιμένουμε έως το πρώτο 15νθημερο του Ιανουαρίου για να δούμε τι δεν πήγε καλά» είπε ο Fauci, ο οποίος απέδωσε τις καθυστερήσεις και στο ότι όλο το εγχείρημα αυτό δεν είχε προηγούμενο και δεν είχε δοκιμαστεί στην πράξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης