Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα «πρόσωπα» της εισβολής στο Καπιτώλιο: O «κερασφόρος» καουμπόϊ, ο... κλέφτης και το άγαλμα της Ελευθερίας

tags :
Τα «πρόσωπα» της εισβολής στο Καπιτώλιο: O «κερασφόρος» καουμπόϊ, ο... κλέφτης και το άγαλμα της Ελευθερίας
Οι πρωταγωνιστές της εισβολής έδωσαν πρόσωπο στην πιο τραγική μέρα της αμερικανικής ιστορίας
Τα τραγικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ καλώς θα μείνουν χαραγμένα στην παγκόσμια μνήμη συνοδευόμενα όχι μόνο από το πρόσωπο του απερχόμενου προέδρου Donald Trump, αλλά και των οπαδών του, που πρωταγωνίστησαν στα γεγονότα και η εικόνα τους συνδέθηκε με την εικόνα της άλωσης της καρδιάς της δημοκρατίας των ΗΠΑ. 
Ανάμεσα στον όχλο των υποστηρικτών του απερχόμενου προέδρου, ξεχωρίζει ο γυμνόστηθος οπαδός από την Αριζόνα με το βαμμένο πρόσωπο, το γούνινο καπέλο και τα κέρατα στο κεφάλι του, ο κλέφτης του φακέλου και το... άγαλμα της Ελευθερίας.

Ο γυμνόστηθος κερασφόρος καουμπόι

Πρόκειται για τον 32χρονο Jake Angeli, τραγουδιστή, σεναριογράφο και ηθοποιό, γνωστό και ως o Σαμάνος QΑnon, που υποστηρίζει τις θεωρίες συνωμοσίας.
Ο Angeli από τους μπροστάρηδες της εισβολής, μπήκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Γερουσίας με μια ντουντούκα στο χέρι και στάθηκε πάνω στο βήμα, εκεί όπου μόλις νωρίτερα είχαν απευθύνει τον λόγο τους ο αντιπρόεδρος Mike Pence και η Nancy Pelosi.
Φωτογραφήθηκε μάλιστα να φωνάζει και να ποζάρει πάνω στην έδρα.
Ο Angeli είναι εξέχουσα προσωπικότητα σε συλλαλητήρια υπέρ του Trump,πάντα με το γούνινο καπέλο του με τα κέρατα, βαμμένος στο πρόσωπο και γυμνόστηθος.
Πιο πρόσφατα είχε βρεθεί στις συγκεντρώσεις της Αριζόνα ζητώντας την ανατροπή των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών, αφότου ο Donald Trump αρνήθηκε να παραδεχθεί την ήττα του.
angeli_2
Ο 32χρονος Ανγκέλι έχει παραδεχτεί προηγουμένως την πίστη του στο QAnon που ξεκίνησε αφότου διάβασε θεωρίες συνωμοσίας στο διαδίκτυο.
«Σε ένα σημείο, όλα έκαναν κλικ με κάποιον τρόπο» είπε σε συνέντευξή του τον Φεβρουάριο.
«Τώρα βλέπω την πραγματικότητα του τι συμβαίνει».
To Qanon είναι ένας όρος ομπρέλα για ένα ευρύ φάσμα θεωριών συνωμοσίας στο διαδίκτυο που ισχυρίζονται, ψευδώς, ότι ο κόσμος διευθύνεται από μια σειρά παιδόφιλων που λατρεύουν τον Σατανά και που συνωμοτούν εναντίον του Trump ενώ λειτουργούν ως ένα παγκόσμιο δίκτυο εμπορίας παιδιών.
Οι οπαδοί του Qanon πιστεύουν πως αυτή η κλίκα περιλαμβάνει κορυφαίους Δημοκρατικούς, όπως η Χίλαρι Κλίντον, ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Τζορτζ Σόρος καθώς και αρκετούς διάσημους του Χόλιγουντ, όπως η Όπρα Γουίνφρεϊ, ο Τομ Χανκς, η Έλεν ντε Τζένερις και θρησκευτικές προσωπικότητες όπως ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Δαλάι Λάμα.
Πολλοί από αυτούς πιστεύουν επίσης ότι, εκτός από τα βασανιστήρια παιδιών, τα μέλη αυτής της ομάδας σκοτώνουν και τρώνε τα θύματά τους για να εξαγάγουν μια χημική ουσία που θα παρατείνει τη ζωή από το αίμα τους.
Σύμφωνα με τον QAnon, ο Τραμπ προσλήφθηκε από κορυφαίους στρατηγούς για να διεκδικήσει την προεδρία το 2016 προκειμένου να διαλύσει αυτήν την εγκληματική συνωμοσία, να τερματίσει τον έλεγχο της πολιτικής και των μέσων ενημέρωσης και να φέρει τα μέλη του στη δικαιοσύνη.

Ο κλεφτης του φακέλου

Την ίδια ώρα, ένας 60χρονος άνδρας από το Αρκάνσας o Richard (Bingo) Barnett μπήκε στο γραφείο της προέδρου Nancy Pelosi, όπου καυχήθηκε ότι της έγραψε «ένα μοχθηρό σημείωμα, έβαλα τα πόδια μου επάνω στο γραφείο και άρχισα να ξύνω τα γεννητικά μου όργανα».
Ο  Barnett δήλωσε στους New York Times, ότι έκατσε αναπαυτικά στην καρέκλα του γραφείου της Pelosi, ενώ έδειξε και έναν χειρόγραφο φάκελο που έκλεψε ως αναμνηστικό.
«Δεν τον έκλεψα» δήλωσε αργότερα στους New York Times.
«Άφησα ένα κέρμα στο γραφείο της.
Και της άφησα και ένα σημείωμα στο γραφείο της που λέει ‘Η Nancy Bingo ήταν εδώ, σκυ@@».

Επίσης, αρνήθηκε τις κατηγορίες πως εισέβαλε στο γραφείο της, ισχυριζόμενος πως χτύπησε ευγενικά την πόρτα και πως τον έσπρωξαν οι άλλοι διαδηλωτές.
Ο Barnett από την πλευρά του, σε ανάρτησή του στο Facebook τον Νοέμβριο, όπου εμφανίζεται με το ψευδώνυμο George Reincarnated Patton, ισχυρίστηκε ότι θα διεκδικήσει την θέση του κυβερνήτη του Αρκάνσας το 2022.
Έχει επίσης μοιραστεί φωτογραφίες του φιδιού της σημαίας του Γκάντστεντ – το οποίο θεωρείται ρατσιστικό σύμβολο, και υπερηφανεύεται πως είναι λευκός εθνικιστής. Σε αρκετές φωτογραφίες φαίνεται να ποζάρει με ημιαυτόματα τουφέκια.

To άγαλμα της Ελευθερίας

Έξω από το Καπιτώλιο, μια άλλη υποστηρίκτρια του Donald Trump, η Lee Ann Luck, ντυμένη ως άγαλμα της Ελευθερίας, φώναζε ενάντια στην νίκη του Joe Biden.
Γυναίκα ντυμένη ως άγαλμα της Ελευθερίας και με μπλούζα με το σήμα της QAnon
Άλλες βασικές προσωπικότητες της αναταραχής, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, περιλαμβάνουν έναν άνδρα με πλεκτό σκούφο που πόζαρε χαμογελαστός με το έδρανο της Nancy Pelosi στα χέρια του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης