Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pimco: Τα δεδομένα προειδοποιούν - Η αμερικανική ανάκαμψη χάνει το momentum της

Pimco: Τα δεδομένα προειδοποιούν - Η αμερικανική ανάκαμψη χάνει το momentum της
“Τα οικονομικά δεδομένα προειδοποιούν. Η αμερικανική ανάκαμψη χάνει το momentum της”, δήώσε χαρακτηριστικά ο Mohamed El-Erian, της Pacific Investment Management, σε άρθρο του στην Washington Post.
Η ανεργία είναι στα ύψη, η καταναλωτική εμπιστοσύνη βυθίζεται και οι μικρές επιχειρήσεις έχουν πρόβλημα ρευστότητας γιατί οι τράπεζες δεν δανείζουν, έγραψε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, θεωρεί πολύ δύσκολη την επαναφορά μόνο με την αύξηση των κρατικών δαπανών και την ενίσχυση της ρευστότητας από τα μέτρα της Federal Reserve.
Η πολιτική που ακολουθείται, όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, δεν έχει να προσφέρει και πολλά, πρόσθεσε ο επικεφαλής της Pimco. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα είναι η ανακοίνωση της αναθεώρησης της ανάπτυξης του ΑΕΠ το β' 3μηνο, όπου και αναμένεται να διαμορφωθεί το ΑΕΠ στο 1,4%, από 2,4% που ήταν στην πρώτη εκτίμηση.
Ο El-Erian αναμένει τις τιμές κατοικιών να συνεχίσουν να υποχωρούν, ενώ οι κατασχέσεις θα αυξηθούν. Χρειάζεται φορολογική μεταρρύθμιση, ενίσχυση της αγοράς κατοικίας, στήριξη της εκπαίδευσης και δημιουργία σημαντικών επενδυτικών υποδομών για να αλλάξει η κατάσταση, επισημαίνει.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης