Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρεκόρ θανάτων λόγω covid στις ΗΠΑ – Ανησυχία για τα εμβόλια από τη μετάλλαξη του ιού στη Ν. Αφρική

Ρεκόρ θανάτων λόγω covid στις ΗΠΑ – Ανησυχία για τα εμβόλια από τη μετάλλαξη του ιού στη Ν. Αφρική
Στους 1,97 εκατ. οι νεκροί, στα 92 εκατομμύρια τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
Σχετικά Άρθρα

(upd3) Ανεξέλεγκτη παραμένει η πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού ιδιαίτερα σε Ευρώπη και Αμερική, τη στιγμή που συναγερμός έχει σημάνει εκ νέου στην Κίνα όπου η αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, έχει οδηγήσει σε νέα lockdown και περιοριστικά μέτρα.
Οι ΗΠΑ, η χώρα με τους περισσότερους θανάτους και κρούσματα παγκοσμίως, ανακοίνωσαν το τελευταίο 24ωρο περίπου 4.500 θανάτους, αριθμός που δεν έχει προηγούμενο από την έναρξη της επιδημίας ενώ στο κόκκινο παραμένει η Λατινική Αμερική, η οποία μαστίζεται από τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου από το β’ κύμα της επιδημίας.
Η Κίνα, στην οποία αύριο Πέμπτη 14/1 αναμένεται η ομάδα επιστημόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προκειμένου να ερευνήσει το πότε και το πώς άρχισε ο κορωνοϊός, έχει θέσει τρεις πόλεις με περισσότερους από 16 εκατομμύρια κατοίκους σε lockdown, τη στιγμή που τα περιοριστικά μέτρα διευρύνονται και σε άλλες περιοχές της χώρας τα περιοριστικά μέτρα, ενώ η Ευρώπη εξακολουθεί να αδυνατεί να ελέγξει τον ιό, έχοντας ως μόνη λύση την παράταση των περιορισμών, ακόμα και έως την ερχόμενη άνοιξη.
Την ίδια στιγμή, οι επιστήμονες εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το ενδεχόμενο τα εμβόλια που ήδη κυκλοφορούν, να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν τη μετάλλαξη του ιού που έχει εντοπιστεί στη Νότια Αφρική.
Όπως επισημαίνουν, η εν λόγω μετάλλαξη – είτε από μόνη της είτε σε συνδυασμό με άλλα μεταλλαγμένα στελέχη του ιού - δεν πρόκειται να καταστήσει άχρηστα τα εμβόλια, αλλά μπορεί να τα καταστήσει λιγότερα αποτελεσματικά κατά του κορωνοϊού.
Εξέλιξη που όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, είναι εξαιρετικά ανησυχητική μια και θα αποδείξει αφενός ότι ο ιός είναι ιδιαίτερα ικανός να μεταλλάσσεται σε σύντομο χρονικό διάστημα και αφετέρου ότι είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσουν και άλλες ανησυχητικές μεταλλάξεις.

Η εξάπλωση της πανδημίας με μια ματιά:

  • Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 92.111.432 και οι νεκροί σε 1.973.059
  • Πρώτες σε αριθμό κρουσμάτων οι ΗΠΑ με 22.898.320 και σε νεκρούς με 383.338
  • Δεύτερη σε νεκρούς η Βραζιλία με 204.690 και τρίτη σε κρούσματα με 8.195.637
  • Τρίτη σε νεκρούς η Ινδία με 151.529 και τέταρτο το Μεξικό με 135.682
  • Ακολουθεί στην πέμπτη θέση το Ηνωμένο Βασίλειο με 83.342 νεκρούς
  • Τέταρτη παγκοσμίως σε κρούσματα η Ρωσία με 3.412.390
  • Πέμπτο το Ηνωμένο Βασίλειο με 3.173.296, έκτη η Γαλλία με 2.864.360
  • Έβδομη η Τουρκία με 2.346.285 κρούσματα και όγδοη η Ιταλία με 2.303.263
  • Ένατη η Ισπανία με 2.137.220 και δέκατη η Γερμανία με 1.968.326

Capture1.JPG
Σοκ στις ΗΠΑ λόγω covid: Νέο ημερήσιο ρεκόρ θανάτων – Εμβολιασμένοι πάνω από 9 εκατ. Αμερικάνοι


Κάθε προηγούμενο ρεκόρ έσπασε το τελευταίο 24ωρο ο αριθμός των θυμάτων στις ΗΠΑ λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, καθώς αναφέρθηκαν περίπου 4.500 νεκροί.
Αν και η επιδημία στις ΗΠΑ είναι ανεξέλεγκτη από τον περασμένο Νοέμβριο, ποτέ έως σήμερα δεν είχαν καταγραφεί περισσότεροι από 4.000 νεκροί σε διάστημα μιας ημέρας, με το σύνολο των θυμάτων να προσεγγίζει τους 381.000.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο ημερήσιος μέσος όρος των θανάτων τις τελευταίες 7 ημέρες είναι ο υψηλότερος που έχει αναφερθεί έως σήμερα, με τους περισσότερους νεκρούς να εντοπίζονται στο νότιο και δυτικό τμήμα της χώρας.
Παράλληλα αναφέρθηκαν περισσότερα από 235.000 νέα κρούσματα, με το σύνολό τους να ανέρχεται σε περίπου 23 εκατομμύρια ενώ πάνω από 131.000 είναι ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται με covid.
Την ίδια στιγμή και όσον αφορά τους εμβολιασμούς, εκτιμάται ότι σχεδόν 9,3 εκατομμύρια Αμερικάνοι έχουν ήδη εμβολιαστεί με την πρώτη δόση, ενώ συνολικά έχουν διανεμηθεί περίπου 27,7 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων.

Αρνητικά τεστ για όσους ταξιδεύουν αεροπορικώς προς τις ΗΠΑ

Με την επιδημία του κορωνοϊού να είναι εκτός ελέγχου στις ΗΠΑ, από τις 26 Ιανουαρίου προβλέπεται ότι όσοι ταξιδιώτες θέλουν να μεταβούν αεροπορικώς στις ΗΠΑ, θα πρέπει να έχουν βεβαίωση ότι έκαναν τεστ για τον κορωνοϊό και ότι τα αποτελέσματα του ήταν αρνητικά.
Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, η εξέταση αυτή θα πρέπει να έχει γίνει το αργότερο τρεις ημέρες πριν από την αναχώρηση για τις ΗΠΑ.
Οι αεροπορικές εταιρείες εντέλλονται να επαληθεύουν ότι πράγματι οι ταξιδιώτες έχουν υποβληθεί σε τεστ πριν από την επιβίβαση.
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ απέδωσαν την απόφαση αυτή στο ότι εντοπίζονται μεταλλαγμένα στελέχη του νέου κορωνοϊού, τα οποία και πιο μολυσματικά.
Οι ΗΠΑ είχαν ήδη ανακοινώσει στα τέλη του Δεκεμβρίου την εφαρμογή αυτού του μέτρου για τους ταξιδιώτες που ήθελαν να μεταβούν στη χώρα από το Ηνωμένο Βασίλειο.
«Τη στιγμή που οι ΗΠΑ είναι ήδη αντιμέτωπες με έξαρση (της πανδημίας), αυτή η υποχρέωση για τους επιβάτες αεροπορικών πτήσεων θα συμβάλλει να επιβραδύνουμε την εξάπλωση του ιού ενώ εργαζόμαστε για να εμβολιαστούν οι Αμερικανοί» επισημαίνουν τα CDC, επισημαίνοντας ότι οι ταξιδιώτες πρέπει να υποβάλλονται εκ νέου σε εξέταση τρεις ως πέντε ημέρες μετά την άφιξή τους στην αμερικανική επικράτεια και να τίθενται σε απομόνωση για επτά ημέρες μετά το ταξίδι.
0000.JPG
Ευρώπη: Σωτήρια τα έγκαιρα περιοριστικά μέτρα

Διατήρηση του lockdown έως τις αρχές του Απριλίου βλέπει η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel τη στιγμή που ολοένα και περισσότερες κυβερνήσεις στην Ευρώπη παρατείνουν τα περιοριστικά μέτρα.
Έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα της επιδημίας, η Ευρώπη παραμένει η πλέον πληγείσα περιοχή του πλανήτη λόγω του κορωνοϊού καθώς την περασμένη εβδομάδα έγινε η πρώτη που ανέφερε πάνω από 25 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ έχει καταγράψει περίπου το 31% από τα 1,93 εκατομμύρια θανάτους που έχουν καταγραφεί παγκοσμίως.
Υπό αυτά τα δεδομένα και ενώ οι εμβολιασμοί στην Ευρώπη προχωρούν εξαιρετικά αργά και με μεγάλες καθυστερήσεις, τα περισσότερα κράτη έχουν προσφύγει στη λύση των lockdown και των περιοριστικών μέτρων για να αποτρέψουν την περαιτέρω εξάπλωση του ιού.
Μάλιστα μελέτη των CDC των ΗΠΑ αναφέρει πως τα περιοριστικά μέτρα που έλαβαν νωρίς την περασμένη άνοιξη πολλά ευρωπαϊκά κράτη έσωσαν δεκάδες χιλιάδες ζωές.
Όπως αναφέρεται η έγκαιρη υιοθέτηση περιοριστικών μέτρων αποδείχθηκε πολύ πιο αποτελεσματική στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού από το να λαμβάνονταν λίγο αργότερα τα ίδια μέτρα.
Στα περιοριστικά αυτά μέτρα εντάσσεται η ακύρωση δημόσιων γεγονότων, το κλείσιμο των σχολείων, οι περιορισμοί στις συναθροίσεις και στις μετακινήσεις, το κλείσιμο εμπορικών δραστηριοτήτων και συνόρων καθώς και οι συστάσεις για παραμονή στο σπίτι και η χρήση μάσκας.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να είχε αποτρέψει περίπου 23.000 θανάτους, η Γαλλία 13.000 θανάτους και η Ισπανία 9.300 θανάτους.

Τι ισχύει

Στη Γερμανία, το lockdown θα παραμείνει σε ισχύ έως τα τέλη Ιανουαρίου αν και η καγκελάριος Merkel εκτιμά ότι θα παραταθεί έως τις αρχές Απριλίου ενώ στη Γαλλία, αποφασίστηκε σε 8 νομούς αυστηρότερη απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση εξετάζει ακόμα και το κλείσιμο των συνόρων της για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου έχει επιβληθεί lockdown έως τα μέσα Φεβρουαρίου, θα είναι υποχρεωτικό από τις 15/1 όσοι θέλουν να μπουν στην χώρα, να έχουν αρνητικό τεστ έως τρεις ημέρες από την αναχώρηση τους διαφορετικά θα είναι αντιμέτωποι με πρόστιμο έως και 560 ευρώ, ενώ σήμερα 13/1 ο πρωθυπουργός Boris Johnson αναμένεται να «ανακριθεί» από το βρετανικό Κοινοβούλιο για τον τρόπο που διαχειρίστηκε και αντιμετώπισε την επιδημία του κορωνοϊού.
Περιοριστικά μέτρα ισχύουν στην Ιταλία καθώς έως τις 15/1 οι Ιταλοί δεν μπορούν να βγουν από την περιφέρεια στην οποία ζουν μόνιμα, στην Ισπανία, οι περιφέρειες της Καστίλης και της Λεόν ανακοίνωσαν ότι θα κλείσουν εμπορικά κέντρα και γυμναστήρια ενώ θα παρατείνουν τις μη απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις προς και από τις άλλες περιφέρειες, έως τον Μάιο ενώ στην Πορτογαλία θα παραταθούν και θα διευρυνθούν σχεδόν σε όλη την χώρα οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και η απαγόρευση της κυκλοφορίας που είναι ήδη σε ισχύ στις πλέον πληγείσες από την πανδημία περιφέρειες.
000.JPG
Συναγερμός στην Κίνα για τον κορωνοϊό – Lockdown σε τρεις πόλεις, μαζικά τεστ

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κίνα για την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού, καθώς αν και από την περασμένη άνοιξη ο ιός φαινόταν να έχει σχεδόν εξαφανιστεί, τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται σημαντική αύξηση των μολύνσεων με τις αρχές να φοβούνται ένα δεύτερο κύμα.
Είναι χαρακτηριστικό πως τρεις πόλεις τουλάχιστον 16 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν τεθεί σε lockdown ενώ μαζικά τεστ είναι σε εξέλιξη σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η περαιτέρω διασπορά του ιού.
Οι περισσότερες μολύνσεις καταγράφονται στην επαρχία Χεμπέι καθώς και στην επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ, οι οποίες και οι δύο βρίσκονται πολύ κοντά στο Πεκίνο.

Ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων εδώ και πέντε μήνες

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Κίνας, το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν συνολικά 115 κρούσματα, από 55 που ήταν την προηγουμένη.
Πρόκειται για τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό από την 30ή Ιουλίου, όταν γινόταν λόγος για 127 μολύνσεις.
Κατά την ίδια πηγή, 107 μολύνσεις οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα.
Η Χεμπέι, η επαρχία που περιβάλλει το Πεκίνο, κατέγραψε 90 από τα κρούσματα αυτά, ενώ η Χεϊλονγκτζιάνγκ εντόπισε 16.

Lockdown σε τρεις πόλεις

Στην επαρχία Χεμπέι έχουν τεθεί σε lockdown οι πόλεις Σιτζιαζουάν, Χινγκτάι και Λανγκφάνγκ, την ώρα που οι Αρχές λαμβάνουν πολύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα για να αποτρέψουν τον κίνδυνο να υπάρξει νέο κύμα μολύνσεων σε εθνική κλίμακα, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των μολύνσεων παραμένει μικρός σε σχέση με την κορύφωση της πανδημίας, στις αρχές του 2020.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας 784 ασθενείς με την COVID-19 νοσηλεύονται στα κινεζικά νοσοκομεία, οι 21 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση.
Επισήμως, η Κίνα έχει καταγράψει 87.706 κρούσματα του SARS-CoV-2, εκ των οποίων 4.634 άνθρωποι υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19.

Αποκλιμακώνεται η επιδημία στην Ινδία

Αποκλιμακώνεται η επιδημία του κορωνοϊού στην Ινδία, όπου στις 16/1 αναμένεται να αρχίσει το μαζικότερο εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά του κορωνοϊού.
Εκτιμάται ότι περίπου 300 εκατομμύρια Ινδοί – υγειονομικοί, ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένοι – θα έχουν εμβολιαστεί έως τον ερχόμενο Αύγουστο.
Την ίδια στιγμή, το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 15.968 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να ανέρχεται στους 10.495.147.
Παράλληλα, αναφέρθηκε ότι 202 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων να ανέρχεται σε 151.529 νεκρούς.
0.JPG
Ανεξέλεγκτος ο κορωνοϊός στη Λατινική Αμερική

Θερίζει το β’ κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού τη Λατινική Αμερική και ιδιαίτερα τη Βραζιλία, η οποία από τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου είναι αντιμέτωπη με μια ακόμα έξαρση του ιού.
Είναι χαρακτηριστικό πως το τελευταίο 24ωρο η Βραζιλία κατέγραψε 64.025 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα και 1.110 θανάτους από την COVID-19.
Συνολικά, η Βραζιλία έχει αναφέρει σχεδόν 8,2 εκατομμύρια κρούσματα του ιού, ενώ ο επίσημος συνολικός αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 204.690.

Μεξικό: Εξετάζει το ρωσικό εμβόλιο

Εξίσου δύσκολη είναι η κατάσταση και στο Μεξικό όπου το τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 14.395 κρούσματα του SARS-CoV-2 και άλλοι 1.314 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19.
Στο Μεξικό έχουν καταγραφεί 135.682 νεκροί επί συνόλου 1.556.028 μολύνσεων.
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο αρμόδιος φορέας αναμένεται να αποφασίσει εντός της εβδομάδας εάν θα δώσει άδεια για την κατεπείγουσα χρήση του ρωσικού εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό Sputnik V.

Στο κόκκινο Αργεντινή, αντιμέτωπο με το β’ κύμα το Περού

Στο κόκκινο όμως βρίσκονται Αργεντινή και Περού.
Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 13.783 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα υπέκυψαν άλλοι 194 ασθενείς με την COVID-19.
Συνολικά η Αργεντινή μετρά 44.848 νεκρούς επί συνόλου 1.744.704 μολύνσεων.
Δραματική είναι η κατάσταση και στο Περού, το οποίο πλήττεται από δεύτερο κύμα επιδημίας, καθώς τις τελευταίες μέρες καταγράφεται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων.
Τα κρούσματα του SARS-CoV-2 και οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 αυξάνονται στο Περού από τα μέσα Δεκεμβρίου.
Ο αριθμός των εισαγωγών ασθενών σε νοσοκομεία αυξήθηκε ραγδαία τις πέντε τελευταίες εβδομάδες, φθάνοντας από τους 3.800 στους 6.800, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.
Οι θάνατοι ξεπερνούν πλέον συχνά και πάλι τους 50 ανά 24 ώρες, ενώ η χώρα ξεπέρασε το όριο του 1 εκατομμυρίου κρουσμάτων την 22η Δεκεμβρίου.

Θετικός ο Morales

Θετικός στον κορωνοϊό εντοπίστηκε ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας, Evo Morales, η κατάσταση του οποίου μέχρι τώρα κρίνεται σταθερή.
Όπως αναφέρεται, δέχεται ιατρική φροντίδα, αν και δεν δίνονται περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας και τα συμπτώματα του 61χρονου Morales.
Οι μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Βολιβίας, όπως και σε αυτά του γειτονικού Περού, βρίσκονται στα πρόθυρα κορεσμού, την ώρα που τα συστήματα υγείας λειτουργούν στα όρια των αντοχών τους.
Σημειώνεται πως η Βολιβία έχει καταγράψει 176.761 κρούσματα του SARS-CoV-2 και 9.454 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

Στην Κίνα στις 14/1 ο ΠΟΥ

Στην Κίνα θα βρεθεί αύριο Πέμπτη 14/1 δεκαμελής ομάδα επιστημόνων του ΠΟΥ προκειμένου να ερευνήσει την προέλευση του κορωνοϊού.
Η εν λόγω αποστολή, η οποία επρόκειτο να φτάσει στην Κίνα την περασμένη εβδομάδα αλλά καθυστέρησε διότι οι Αρχές δεν είχαν δώσει όλες τις απαιτούμενες άδειες στους ειδικούς του ΠΟΥ, θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη.
Όχι μόνο γιατί μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα εξακολουθούν ακόμα και χθες, έναν χρόνο μετά, να παραμένουν αναπάντητα (όπως το που, το πότε και το πώς ακριβώς ξεκίνησε η επιδημία) αλλά και γιατί η Κίνα θέλει να πείσει τη διεθνή κοινότητα ότι κινήθηκε άμεσα, αποτελεσματικά και με διαφάνεια για την αντιμετώπιση του ιού, κάτι που πάντως αμφισβητείται ευρέως.
00.JPG
Μoderna: Ανοσία κατά της covid 19 για τουλάχιστον ένα έτος με το εμβόλιο

Τουλάχιστον ένα έτος διαρκεί η ανοσία που παρέχει κατά της covid 19 το εμβόλιο της Moderna, όπως ανέφερε ο CEO της Moderna, Stephane Bancel.
Σε τοποθέτηση του σε συνδιάσκεψη της JP Morgan για θέματα υγείας, ο Bancel επανέλαβε ότι στόχος της Moderna είναι να παραδώσει εντός του 2021 600 εκατομμύρια με 1 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της.
Κατά τον Bancel, οι πωλήσεις της Moderna θα φτάσουν στα 11,7 δισ. δολάρια κατά τη διάρκεια του 2021.
Παράλληλα έγινε γνωστό, ότι η εταιρεία θα πραγματοποιήσει εντός του 2021 δοκιμές για να επιβεβαιώσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της έναντι των νέων πιο μεταδοτικών στελεχών του κορονοϊού SARS-CoV-2.

AstraZeneca: Αίτημα για έγκριση στην ΕΕ

Αίτημα της AstraZeneca για την έγκριση του εμβολίου της έλαβε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), ο οποίος αναφέρει πως θα εξετάσει την αίτηση με ταχείς ρυθμούς.
Όπως αναφέρεται, γνωμοδότηση για την υπό όρους έγκριση κυκλοφορία του μπορεί να εκδοθεί μέχρι τις 29 Ιανουαρίου κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) του EMA.
Ο EMA διευκρινίζει ότι κατά την συνεχόμενη αξιολόγηση του εμβολίου, επεξεργάσθηκε δεδομένα από τις συνεχιζόμενες κλινικές δοκιμές στην Βρετανία, την Βραζιλία και την Νότια Αφρική.
Επιπλέον ενημέρωση παρασχέθηκε από την AstraZeneca έπειτα από αίτημα της CHMP και τα επιπλέον στοιχεία μελετώνται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης