Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Έξαρση κορωνοϊού στα αστικά κέντρα - Στους 389.000 οι νεκροί

ΗΠΑ: Έξαρση κορωνοϊού στα αστικά κέντρα - Στους 389.000 οι νεκροί
Περισσότεροι από 11 εκατομμύρια Αμερικάνοι έχουν ήδη εμβολιαστεί
Σχετικά Άρθρα

Έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφεται στα αστικά κέντρα των ΗΠΑ, τη στιγμή που οι προβλέψεις για την εξέλιξη του αριθμού των νεκρών είναι εφιαλτικές μια και γίνεται λόγος για τουλάχιστον 92.000 θανάτους σε λιγότερο από ένα μήνα.
Είναι χαρακτηριστικό πως το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν περίπου 230.000 κρούσματα και 3.800 θάνατοι με το σύνολο των μολύνσεων να υπολογίζονται σε περισσότερες από 23,3 εκατομμύρια και τους νεκρούς να αγγίζουν τους 389.000.
Οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ επισημαίνουν ότι από τις 10/1 καταγράφεται μια πλήρης «αναβίωση» του ιού σε όλες σχεδόν τις μητροπολιτικές περιοχές ενώ γίνεται λόγος για επιθετική έξαρση και για αυτό το λόγο γίνονται συστάσεις σε όλες τις Πολιτείες για την ανάγκη χρήση μάσκας, τήρησης των αποστάσεων και περισσότερων τεστ σε νεότερης ηλικίας ανθρώπους.
Οι αρμόδιοι εκτιμούν πως η συνεχής επιδείνωση της επιδημίας στην Καλιφόρνια, όπου αναφέρεται ένας θάνατος covid κάθε 8 λεπτά, έχει μετατοπιστεί και σε άλλες Πολιτείες, από τα νοτιανατολικά μέχρι τα βορειοανατολικά των ΗΠΑ.
Ενδεικτικό άλλωστε της κρίσιμης κατάστασης, την οποία βιώνουν εδώ και μήνες οι ΗΠΑ, είναι η πρόβλεψη από τα αμερικανικά Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (CDC), τα οποία εκτιμούν πως έως τις 6 Φεβρουαρίου του 2021 θα έχουν χάσει τη ζωή τους 440.000 με 477.000 Αμερικάνοι.

Δεν υποχωρεί η επιδημία

Την ίδια στιγμή, οι επιστήμονες εκτιμούν πως δεν πρόκειται να υπάρξει σύντομα κάποια επιβράδυνση της επιδημίας, καθώς όπως αναφέρουν, τα κρούσματα που καταγράφονται τους τελευταίους μήνες από το φθινόπωρο και μετά, είναι σχεδόν διπλάσια από αυτά που καταγράφηκαν την περασμένη άνοιξη και καλοκαίρι.
Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, συνεχή είναι τα αιτήματα για επιτάχυνση της διαδικασίας και για την εξασφάλιση περισσότερων δόσεων, ενώ αναφέρεται πως υπάρχει το ενδεχόμενο Πολιτείες που καθυστερούν στους εμβολιασμούς, να χάσουν δόσεις εμβολίων από άλλες Πολιτείες που κινούνται ταχύτερα.
Βάσει των τελευταίων δεδομένων, από τα 30,63 εκατομμύρια δόσεις που έχουν διανεμηθεί στις Πολιτείες, έχουν χορηγηθεί 11,15 εκατομμύρια δόσεις.
Εν τω μεταξύ, από σήμερα Παρασκευή 15/1 αναμένεται το γήπεδο των Dodger στο Λος Άντζελες να εξελιχθεί στο μεγαλύτερο εμβολιαστικό κέντρο των ΗΠΑ, καθώς εκτιμάται ότι σε αυτό θα μπορούν να πραγματοποιούνται καθημερινά περίπου 12.000 πολίτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης