Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο 1,6% αναθεωρήθηκε η ανάπτυξη του ΑΕΠ στις ΗΠΑ το β' 3μηνο

Στο 1,6% αναθεωρήθηκε η ανάπτυξη του ΑΕΠ στις ΗΠΑ το β' 3μηνο
Στο 1,6% αναθεωρήθηκε η ανάπτυξη του ΑΕΠ στις ΗΠΑ το β' 3μηνο, από 2,4% που ήταν η αρχική εκτίμηση, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο το “χάσμα” από την ανάπτυξη του 3,7% του πρώτου τριμήνου.  Το ΑΕΠ αναπτύχθηκε καλύτερα απ’όσο περίμεναν οι  αναλυτές, οι οποίοι τοποθετούσαν την ανάπτυξη στο 1,4%.
Το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου χαρακτηρίστηκε από ένταση στις ιδιωτικές επενδύσεις, με τους επιχειρήσεις να προχωρούν σε αύξηση των αγορών βιομηχανικού εξοπλισμού, καθώς είχαν παγώσει τις δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της ύφεσης.
Επιπλέον οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 9,1% ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν με το εντυπωσιακό 32,4%, ρυθμός που είναι ο υψηλότερος από το πρώτο τρίμηνο του 1984. Με μία πρώτη ανάγνωση, οι αναλυτές θεωρούν ότι η αύξηση των εισαγωγών σημαίνει ότι υπήρξε ενίσχυση της κατανάλωσης, αλλά οι αμερικανικές επιχειρήσεις δεν παρήγαγαν. Μάλιστα, η άνοδος του δολαρίου εκείνο το διάστημα ευνόησε και την προτίμηση των Αμερικανών στα εισαγώμενα προϊόντα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, αύξηση 25,5% σημείωσε και η κερδοφορία των αμερικανικών επιχειρήσεων το β΄ 3μηνο, ενώ αύξηση 39,2% σημειώθηκε στην προ φόρων κερδοφορία.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης