Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Έλεγχο στην προμήθεια εμβολίων από την ΕΕ – Πόλεμος με τις εταιρίες για τα εμβόλια

Κορωνοϊός: Έλεγχο στην προμήθεια εμβολίων από την ΕΕ – Πόλεμος με τις εταιρίες για τα εμβόλια
Lockdown στην Κίνα άφησε χωρίς φαγητό και φάρμακα μια πόλη 2 εκατομμυρίων κατοίκων - Στα 100 εκατομμύρια τα κρούσματα διεθνώς
Σχετικά Άρθρα

Με τις περισσότερες χώρες ανά τον πλανήτη να έχουν θέσει ως βασική τους προτεραιότητα να επιταχύνουν τους εμβολιασμούς κατά της covid προκειμένου να περιορίσουν τη διασπορά του ιού αλλά και να προλάβουν τις μεταλλάξεις, η Ευρώπη βρίσκεται σε «πόλεμο» με τις εταιρείες λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν στον ανεφοδιασμό της με εμβόλια, με την Κομισιόν να αποφασίζει νέο σχέδιο για την προμήθεια εμβολίων.
Οι εταιρείες Pfizer και AstraZeneca έχουν ήδη ενημερώσει την ΕΕ για λιγότερες και καθυστερημένες παραδόσεις εμβολίων, τη στιγμή που η Ευρώπη προειδοποιεί τις εταιρείες πως θα τις αναγκάσει να τηρήσουν τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει.
Εκτιμάται πως περίπου 65,7 εκατομμύρια δόσεις έχουν χορηγηθεί σε όλον τον κόσμο με το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Μπαχρέιν και τις ΗΠΑ να βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα.
Και ενώ η Ευρώπη βρίσκεται πολύ χαμηλά όσον αφορά τους εμβολιασμούς, ολοένα και περισσότερα κράτη προσφεύγουν στη λύση των lockdown για να περιορίσουν τον ιό.
0.JPG
Στη λύση των lockdown προσφεύγει και η Κίνα, αν και υπάρχουν και «παράπλευρες απώλειες», καθώς όπως έγινε γνωστό, οι 2 εκατομμύρια κάτοικοι της πόλης Τόνγκουα στη βορειοανατολική Κίνα που είναι σε lockdown από τις 18 Ιανουαρίου, ξέμειναν από τρόφιμα και φάρμακα, γεγονός που πυροδότησε έντονες αντιδράσεις.
Την ίδια στιγμή στις ΗΠΑ, η κυβέρνηση Biden ετοιμάζεται να ανακοινώσει την παράταση απαγόρευσης εισόδου στην χώρα για τους πολίτες της Μ. Βρετανίας, της Βραζιλίας και των περισσότερων κρατών της Ευρώπης σε μια ακόμα κίνηση περιορισμού της διασποράς του ιού.

Η εξάπλωση της πανδημίας με μια ματιά:

• Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 99.517.851 και οι νεκροί σε 2.135.108
• Πρώτες σε αριθμό κρουσμάτων οι ΗΠΑ με 25.188.728 και σε νεκρούς με 419.696
• Δεύτερη σε νεκρούς η Βραζιλία με 217.037 και τρίτη σε κρούσματα με 8.844577
• Τρίτη σε νεκρούς η Ινδία με 153.470 και τέταρτο το Μεξικό με 149.614
• Ακολουθεί στην πέμπτη θέση το Ηνωμένο Βασίλειο με 98.129 νεκρούς
• Τέταρτη παγκοσμίως σε κρούσματα η Ρωσία με 3.679.247
• Πέμπτο το Ηνωμένο Βασίλειο με 3.657.857, έκτη η Γαλλία με 3.112.055
• Έβδομη η Ισπανία με 2.499.560 και όγδοη η Ιταλία με 2.466.813
• Ένατη η Τουρκία με 2.429.605 και δέκατη η Γερμανία με 2.147.814
25177.JPG

Έλεγχος της Κομισιόν στις προμήθειες εμβολίων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ένα νέο σχέδιο όσαν αφορά την προήθεια εμβολίων σύμφωνα με το οποίο θα απαιτείται από τις εταιρείες να καταχωρούν σε ένα συγκεκριμένο κατάλογο και να δημοσιοποιούν τυχόν εξαγωγές εμβολίων - ένα δραστικό βήμα ως απάντηση στους φόβους που διατυπώνονται ότι οι φαρμακοβιομηχανίες δεν θα ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021.
«Επιθυμούμε σαφήνεια στις συναλλαγές και πλήρη διαφάνεια όσον αφορά την εξαγωγή εμβολίων από την ΕΕ», ανακοίνωσε η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδη, προσθέτοντας ότι θα εξαιρούνται των ελέγχων οι εξαγωγές για ανθρωπιστικούς λόγους.
Οι χώρες της ΕΕ πρέπει να εγκρίνουν το προτεινόμενο σχέδιο, το οποίο δεν απαγορεύει τις εξαγωγές, αλλά θα υποχρεώνει της φαρμακοβιομηχανίες να ενημερώνουν την ΕΕ «όποτε προτίθενται να εξαγάγουν σε τρίτες χώρες»
Η ανακοίνωση έρχεται μετά την δημοσιοποίηση της είδησης ότι η AstraZeneca δεν θα εκπληρώσει πλήρως παραγγελία της ΕΕ για εμβόλια κατά το πρώτο τρίμηνο - μια εξέλιξη που «δεν είναι αποδεκτή» από την ΕΕ, δήλωσε η Επιτροπος Κυριακίδη.
Η εταιρεία, η οποία συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για να αναπτύξει το σκεύασμα κατά του Covid-19, επικαλέστηκε θέματα όσον αφορά την παραγωγή αλλά δεν αναφέρθηκε αναλυτικά σε αυτά.
Η δήλωση της Κυριακίδη άφηνε το υπονοούμενο ότι η βρετανικο-σουηδική εταιρεία πούλησε αλλού τα εμβόλια.
«Η ΕΕ θέλει να μάθει ακριβώς ποιες δόσεις έχουν παραχθεί [και] πού από την AstraZeneca μέχρι στιγμής. Και σε ποιον έχουν παραδοθεί», επισήμανε.


ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τα 25 εκατ. τα κρούσματα κορωνοϊού – Παρατείνεται η απαγόρευση εισόδου

Μάχη προκειμένου να εντοπίσουν εγκαίρως τα νέα μεταλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού έτσι ώστε να διατηρηθεί η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητα των εμβολίων δίνουν οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές, τη στιγμή που τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τα 25 εκατομμύρια και οι νεκροί προσεγγίζουν πλέον τους 420.000.
Σε δηλώσεις της η νέα επικεφαλής του Αμερικανικού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (CDC), Rochelle Walensky αναφέρθηκε στη ραγδαία έξαρση του ιού και στους εμβολιασμούς.
«Το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα, πέντε ημέρες αφού έχουμε αναλάβει, δεν γνωρίζουμε πόσα εμβόλια έχουμε, αυτό δίνει μια εικόνα των προκλήσεων που έχουμε μπροστά μας» είπε η Walensky, αναφερόμενη κυρίως στον αποκλεισμό που είχε η ομάδα του Joe Biden από την προηγούμενη κυβέρνηση Trump.
Με τους εμβολιασμούς να είναι το μεγαλύτερο στοίχημα, μια και ο Biden έχει θέσει ως στόχο να έχουν εμβολιαστεί 100 εκατομμύρια Αμερικάνοι τις πρώτες 100 ημέρες της θητείας του, οι Πολιτείες δίνουν μάχη με τον χρόνο.
Ορισμένες όπως η Βόρεια Ντακότα και η Δυτική Βιρτζίνια, έχουν ήδη αξιοποιήσει πάνω από το 83% των δόσεων που τους παραδόθηκαν για να ανοσοποιήσουν τους πληθυσμούς τους, αν και υπάρχουν Πολιτείες, όπως η Βιρτζίνια, η οποία έχει αξιοποιήσει μόλις το 42% των δόσεων που προμηθεύτηκε.

Έχει εμβολιαστεί το 6%

Συνολικά στις ΗΠΑ έχουν γίνει 21,8 εκατ. εμβολιασμοί, δηλαδή έχει ανοσοποιηθεί περί το 6% του πληθυσμού της χώρας.
Τα δύο εμβόλια η χρήση των οποίων έχει εγκριθεί μέχρι στιγμής χορηγούνται σε δύο δόσεις.
Η Αλάσκα έχει ανοσοποιήσει το υψηλότερο ποσοστό του πληθυσμού της (13%) σε σύγκριση με την υπόλοιπη χώρα, ακολουθούμενη από τη Δυτική Βιρτζίνια (11%).
Ενδεικτικό της έντασης της επιδημίας το τελευταίο διάστημα είναι ότι αν και χρειάστηκαν 200 ημέρες ώσπου οι ΗΠΑ να φθάσουν τα πρώτα 5 εκατομμύρια κρούσματα, χρειάστηκαν μόλις 24 ημέρες για να φθάσουν από τα 20 στα 25 εκατομμύρια κρούσματα.

Παράταση στην απαγόρευση εισόδου

Την απόφαση να παρατείνει την απαγόρευση εισόδου στους περισσότερους αλλοδαπούς που ταξιδεύουν από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βραζιλία, την Ιρλανδία και μεγάλο μέρος της Ευρώπης στις ΗΠΑ αναμένεται να λάβει σήμερα Δευτέρα 25/1 ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden
Μάλιστα αναφέρεται πως ο πρόεδρος θα επεκτείνει την απαγόρευση στους ταξιδιώτες που βρίσκονταν πρόσφατα στη Νότια Αφρική, εξαιτίας των πληροφοριών ότι παραλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού, που θεωρούνται πιο μεταδοτικά, διαγνώστηκαν στις ΗΠΑ.
Η απόφαση αυτή του Biden εντάσσεται στο σχέδιό του για να αντιμετωπιστεί η πανδημία.
Από τις πρώτες ημέρες αφότου ανέλαβε την εξουσία, την περασμένη Τετάρτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατέστησε αυστηρότερους τους κανόνες για τη χρήση μάσκας και έδωσε εντολή να τίθενται σε καραντίνα όλοι όσοι μεταβαίνουν στις ΗΠΑ αεροπορικώς.
290.JPG
Σε πόλεμο η Ευρώπη με τις εταιρείες για τα εμβόλια

Υπό αναθεώρηση βρίσκεται η στρατηγική της ΕΕ ως προς την εμβολιαστική εκστρατεία, μετά το ισχυρό πλήγμα που δέχθηκε με τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις από τις φαρμακευτικές εταιρείες και ενώ υπολείπεται των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου στην κούρσα για τον εμβολιασμό των πολιτών απέναντι στον Covid.
Ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο έχει χορηγήσει σχεδόν 10 δόσεις ανά 100 κατοίκους και οι ΗΠΑ έχουν χορηγήσει πάνω από έξι ανά 100, η ΕΕ βρίσκεται μόλις στις δύο δόσεις ανά 100 κατοίκους, σύμφωνα με στοιχεία των Financial Times.
Το διευρυνόμενο χάσμα προκάλεσε εκνευρισμό στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ειδικά καθώς οι ήδη μειωμένες προμήθειες εμβολίων έχουν υποστεί περαιτέρω συρρίκνωση ενώ η Ιταλία ανακοίνωσε πως προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά των φαρμακευτικών εταιρειών.
Μάλιστα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel δήλωσε την Κυριακή (24/1/2021) πως οι Βρυξέλλες θα αναγκάσουν τις φαρμακευτικές εταιρείες να τηρούν τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει.
Το τελευταίο πλήγμα στα ευρωπαϊκά σχέδια εμβολιασμού ήταν η ανακοίνωση, πως οι παραδόσεις της AstraZeneca είναι πιθανό να μειωθούν σχεδόν κατά 60% το πρώτο τρίμηνο του 2021 λόγω προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα.
654.JPG

Πληθαίνουν τα lockdown

Αν και η ΕΕ έχει απορρίψει μέχρι στιγμής το σενάριο ενός νέου κλεισίματος των συνόρων εντός της Ένωσης, το σενάριο παραμένει στο τραπέζι, καθώς όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της επιδημίας.
Το ECDC έχει ήδη καλέσει τα ευρωπαϊκά κράτη να είναι σε ετοιμότητα για να λάβουν αυστηρότερα μέτρα «εντός των προσεχών εβδομάδων» με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης των νέων παραλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού, αυξάνοντας το επίπεδο επαγρύπνησης, τη στιγμή που έρευνες καταγράφουν ότι αυξάνεται η επιθυμία των Ευρωπαίων να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.
Την ίδια στιγμή πληθαίνουν τα lockdown.
Μετά την παράταση του lockdown στη Γερμανία έως τα μέσα Φεβρουαρίου, προς τη λύση αυτή κινείται και η Γαλλία.
Η Γαλλία, η οποία είχε επιβάλλει από τις 16/1 απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00, φέρεται να εξετάζει ένα lockdown αντίστοιχο με αυτό της Γερμανίας και της Ιρλανδίας, εάν δεν καταφέρει να περιορίσει τις μεταλλάξεις του ιού.
Υπενθυμίζεται πως στη Γερμανία, λόγω του lockdown, είναι κλειστά τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας ιατρικού τύπου στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Σε lockdown όμως είναι και η Αυστρία, ενώ η Ολλανδία, όπου έγιναν εκτεταμένα επεισόδια χθες 24/1 για τα περιοριστικά μέτρα, από τις 11/1 και για τρεις εβδομάδες έχει κλειστά καταστήματα και σχολεία.
Η Ιταλία έχει χωριστεί σε ζώνες ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο, σε lockdown είναι Ιρλανδία και Πορτογαλία, με την τελευταία να βλέπει το σύστημα υγεία της να είναι στο κόκκινο, ενώ η Νορβηγία για πρώτη φορά ανακοίνωσε πως επιβάλλει σκληρό lockdown στην πρωτεύουσα Όσλο και σε άλλους 9 δήμους

Μ. Βρετανία: Lockdown διαρκείας και κλείσιμο συνόρων εξετάζει η κυβέρνηση

Να παρατείνει το lockdown μελετά η κυβέρνηση του Boris Johnson στη Μεγάλη Βρετανία, τη στιγμή που επιστρέφει στο τραπέζι ακόμα και το σενάριο του κλεισίματος των συνόρων.
Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να πει κάποιος εάν θα αρθεί το lockdown στην Αγγλία την άνοιξη, την ώρα που Βρετανοί επιστήμονες εισηγούνται να μην ανοίξουν μπαρ και εστιατόρια έως το Μάιο.
Παράλληλα, εκτιμάται πως μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί περίπου 2 εκατομμύρια Βρετανοί πολίτες ενώ στόχος παραμένει έως τα μέσα Φεβρουαρίου να έχουν εμβολιαστεί περίπου 14 εκατ.
890.JPG
Σαρώνει ο κορωνοϊός τη Λατινική Αμερική – Μολύνθηκε και ο πρόεδρος του Μεξικό

Σαρώνει από τις αρχές Δεκεμβρίου το β’ κύμα του κορωνοϊού τη Λατινική Αμερική ενώ έγινε γνωστό πως θετικός στον ιό είναι και ο πρόεδρος του Μεξικό, Andres Manuel Lopez Obrador.
Ο 67χρονος πρόεδρος του Μεξικό παρουσιάζει ήπια συμπτώματα.
«Με λύπη μου σας ενημερώνω ότι μολύνθηκα από τον κορωνοϊό.
Έχω ήπια συμπτώματα» της COVID-19 και «υποβάλλομαι ήδη σε ιατρική θεραπεία» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Facebook ο Obrador.
Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες άλλοι 530 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, ενώ επιβεβαιώθηκαν 10.872 κρούσματα του SARS-CoV-2.
Συνολικά το Μεξικό μετρά 149.614 νεκρούς επί συνόλου 1.763.219 μολύνσεων.
Σε απόλυτους αριθμούς, το Μεξικό καταγράφει τον τέταρτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο.

Στο κόκκινο η Βραζιλία

Στο κόκκινο όμως βρίσκεται και η Βραζιλία, όπου τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 28.323 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 592 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.
Συνολικά η Βραζιλία μετρά 217.037 νεκρούς επί συνόλου σχεδόν 8,9 εκατομμυρίων μολύνσεων.
Η Βραζιλία, όπου το πρώτο κρούσμα του νέου κορονοϊού είχε διαγνωστεί την 26η Φεβρουαρίου 2020, κατατάσσεται δεύτερη παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των θυμάτων της πανδημίας και τρίτη ως προς τον αριθμό των μολύνσεων σε απόλυτα μεγέθη.

Επιμένει ο κορωνοϊός στην Κίνα – 124 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Παραμένει ο συναγερμός στην Κίνα για την επιδημία του κορωνοϊού καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 124 νέα κρούσματα από 80 που ήταν την προηγούμενη.
Ωστόσο, οι αρχές αναφέρουν πως η αύξηση αυτή αποδίδεται σε ασυμπτωματικούς φορείς που εκδήλωσαν όμως συμπτώματα της COVID-19 στη βορειοανατολική επαρχία Τζιλίν.
Μάλιστα, στην επαρχία αυτή, περίπου 2 εκατομμύρια κάτοικοι της πόλης Τόνγκουα που είναι σε lockdown από τις 18/1 έμειναν χωρίς τρόφιμα και φάρμακα, γεγονός που πρόκαλεσε έντονες αντιδράσεις.
Η ηπειρωτική Κίνα είναι αντιμέτωπη με το σοβαρότερο και πιο επίμονο ξέσπασμα της πανδημίας από τον Μάρτιο του 2020 τις τελευταίες εβδομάδες.
Από τα 117 κρούσματα που οφείλονταν σε μόλυνση στην κοινότητα, οι 67 περιπτώσεις, εκ των οποίων 64 ήταν μέχρι χθες ασυμπτωματικοί φορείς, διαγνώστηκαν στην Τζιλίν.
Η επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ κατέγραψε 35 κρούσματα, η Χεμπέι επιβεβαίωσε 11.
Σημειώνεται ότι οι κινεζικές αρχές σήμαναν συναγερμό την περασμένη εβδομάδα σε Πεκίνο και Σανγκάη, όπου ήδη εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα και γίνονται μαζικά τεστ.

Αυστηρά περιοριστικά μέτρα

Αν και ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει συγκριτικά χαμηλός σε σχέση με αυτούς που ανακοινώνονται σε πολλές άλλες χώρες, η κυβέρνηση της Κίνας είναι αποφασισμένη να ελέγξει την κατάσταση, καθώς τον επόμενο μήνα εορτάζεται το κινεζικό σεληνιακό νέο έτος και εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να ταξιδέψουν.
Οι αρχές στις περιοχές που πλήττονται επιβάλλουν τοπικά lockdown που αφορούν εκατομμύρια πολίτες, περιορίζουν τις μετακινήσεις και κάνουν μαζικά τεστ για να περιορίσουν τη διασπορά.
Στα νοσοκομεία της Κίνας νοσηλεύονται 1.850 ασθενείς με την COVID-19 (+50 σε σχέση με την προηγουμένη), εκ των οποίων 109 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση (+14).
Επισήμως, οι νεκροί ανέρχονται σε 4.635 επί συνόλου 89.115 μολύνσεων.
545.JPG
Ινδία: Πάνω από 1,6 εκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί

Περισσότεροι από 1,6 εκατομμύρια Ινδοί έχουν εμβολιαστεί από τις 16 Ιανουαρίου όταν και άρχισαν οι πρώτοι εμβολιασμοί στην χώρα.
Στόχος είναι έως το καλοκαίρι, να έχουν εμβολιαστεί 300 εκατομμύρια Ινδοί, οι οποίοι βρίσκονται και στην πρώτη γραμμή στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
Το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Ινδίας προβλέπει στην πρώτη φάση να εμβολιάσει 10 εκατομμύρια υγειονομικούς, για να ακολουθήσουν άλλοι 20 εκατομμύρια εργαζόμενοι που θεωρούνται ότι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας.
Η τρίτη φάση προβλέπει τον εμβολιασμό 270 εκατ. ανθρώπων ηλικίας άνω των 50 ετών ή και κάτω της ηλικίας αυτής εφόσον έχουν υποκείμενα νοσήματα.
Σημειώνεται πως η Ινδία έχει εγκρίνει για επείγουσα χρήση το εμβόλιο της Covishield της AstraZeneca που παράγεται στο Ινστιτούτο Serum καθώς και το ινδικό εμβόλιο Covaxin.
Την ίδια στιγμή, πάντως, καταγράφεται αποκλιμάκωση των κρουσμάτων
Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 13.203 κρούσματα του SARS-CoV-2 και 131 θάνατοι.
Συνολικά στην Ινδία έχουν καταγραφεί 10.667.736 κρούσματα και 153.470 νεκροί.

ΠΟΥ: Δεν είναι σίγουρο ότι ο covid άρχισε από την Κίνα

Τη θέση ότι «είναι πολύ νωρίς ακόμη για να εξαχθεί οποιοδήποτε συμπέρασμα για το αν η COVID-19 προήλθε από την Κίνα» διατύπωσε αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
«Όλες οι υποθέσεις βρίσκονται στο τραπέζι.
Είναι σαφώς υπερβολικά νωρίς για να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα για τον τόπο στον οποίο γεννήθηκε ο ιός αυτός, αν ήταν στην Κίνα ή εκτός Κίνας» είπε ο διευθυντής που είναι αρμόδιος για θέματα έκτακτης υγειονομικής ανάγκης του ΠΟΥ Michael Ryan σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη.
Ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ έφτασε στις 14 Ιανουαρίου στην Ουχάν για να ερευνήσει για την πηγή προέλευσης του κορωνοϊού, τα πρώτα κρούσματα του οποίου εντοπίστηκαν στα τέλη του 2019 σε αυτήν την πόλη στην κεντρική Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης