Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενισχύει με επιπλέον 10 τρισ. γιεν τις τράπεζες η Bank of Japan

Ενισχύει με επιπλέον 10 τρισ. γιεν τις τράπεζες η Bank of Japan
Την επέκταση του προγράμματος δανεισμού των τραπεζών αποφάσισε η  Bank of Japan, σε μία προσπάθεια να ενισχύσει τη στήριξη του κλάδου και της οικονομίας, εν μέσω ανησυχιών για τις επιπτώσεις που έχει η άνοδος του γιεν σε υψηλά 15 ετών έναντι του δολαρίου. Η BoJ παρεμβαίνει μ' αυτό τον τρόπο για πρώτη φορά μετά το Μάρτιο αυξάνοντας το ύψος των ενισχύσεων κατά 10 τρισ. γιέν (116 δισ. δολ.) φθάνοντας συνολικά στα 30 τρισ. γιέν.
Το πρόγραμμα δανείων στις τράπεζες εφαρμόστηκε στις αρχές του Δεκεμβρίου μετά την άνοδο του γιέν τον Νοέμβριο στα υψηλότερα επίπεδα από το 1995. Το ιαπωνικό νόμισμα το Νοέμβριο του 2009 άγγιξε τα 83,60 ανά δολάριο.
Ο διοικητής της τράπεζας Μασαάκι Σιρακάουα συγκάλεσε τη σύσκεψη μετά το ταξίδι του στις ΗΠΑ, και εν μέσω πιέσεων λόγω ανησυχίας για την ανάπτυξη στις αναπτυγμένες οικονομίες που ώθησαν χαμηλότερα τις μετοχές τις τρεις τελευταίες εβδομάδες.
Σήμερα η Bank of Japan σχολίασε ότι η απόφασή της για επέκταση του προγράμματος των δανείων στις τράπεζες «θα ενθαρρύνει την μείωση των επιτοκίων και θα ωθήσει στη χαλάρωση των κανόνων νομισματικής πολιτικής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης