Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: H αστυνομία κατέσχεσε πάνω από 3.000 εμβόλια κορωνοϊού που περιείχαν αλατόνερο

Κίνα: H αστυνομία κατέσχεσε πάνω από 3.000 εμβόλια κορωνοϊού που περιείχαν αλατόνερο
Tα εμβόλια κατά του κορωνοϊού είχαν πουληθεί «σε υψηλές τιμές»
Σχετικά Άρθρα

Η κινεζική αστυνομία συνέλαβε περισσότερα από 80 άτομα και κατέσχεσε πάνω από 3.000 ψεύτικα εμβόλια που αφορούν την Covid-19, στο πλαίσιο μιας εκστρατείας για την καταπολέμηση των εγκλημάτων που σχετίζονται με εμβόλια, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
Οι ύποπτοι πραγματοποίησαν την απάτη τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, δήλωσε η Xinhua, τη Δευτέρα (1/2).
Τα ψεύτικα εμβόλια έγιναν με έγχυση αλατόνερου στις σύριγγες, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.
Οι ύποπτοι ενδέχεται να είχαν σκοπό να στείλουν τα εμβόλια στο εξωτερικό, ανέφερε η εφημερίδα Global Times , επικαλούμενη μία πηγή κοντά σε έναν σημαντικό κινέζικο παραγωγό εμβολίων.
Η αστυνομική επιχείρηση διεξήχθη από την αστυνομία σε πολλά μέρη όπως το Πεκίνο, τη Σαγκάη και την ανατολική επαρχία Σαντόνγκ, δήλωσε το Xinhua.
Τέλος, το κινεζικό πρακτορείο δεν διευκρίνισε πόσα από τα ψεύτικα εμβόλια έχουν ήδη πουληθεί ή χορηγηθεί, αλλά ούτε τα ποσά που είχαν κερδίσει οι διακινητές, επισημαίνοντας απλώς ότι τα εμβόλια είχαν πουληθεί «σε υψηλές τιμές». Σύμφωνα με την Global Times, τα ψεύτικα εμβόλια δεν ήταν βλαβερά και δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ αυτών που τα έλαβαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης