Τελευταία Νέα
Διεθνή

"Από το β' 3μηνο του 2011 η αύξηση του επιτοκίου από την Bank of England"

Μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2011 αναμένει το υπουργείο εμπορίου της Μ. Βρετανίας να διατηρήσει τα ιστορικά χαμηλά στο επιτόκιο της η Bank of England, καθώς ο κίνδυνος για διπλή ύφεση έχει αυξηθεί μετά την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής για μείωση των δημοσίων δαπανών.
Η οικονομική ανάπτυξη αναμένεται κατά μέσο όρο στο 2% για τα επόμενα πέντε χρόνια, χαμηλότερα δηλωδή από το 3% που είχε διαμορφωθεί ο μέσος όρος των τελευταίων 15 ετών. Μάλιστα για το 2010 η ανάπτυξη αναμένεται στο 1,7%.
Η Bank of England δεν μπορεί να αγνοήσει τους κινδύνους από την επιδείνωση των προσδοκιών για τον πληθωρισμό, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Υπουργείου David Kern, επισημαίνοντας ότι ο κίνδυνος της επιβράδυνσης είναι πολύ πιο σημαντικός από αυτόν της ανόδους του πληθωρισμού, γι' αυτό το λόγο η τράπεζα θα πρέπει να διατηρήσει το βασικό επιτόκιο δανεισμού στο 0,5% μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2011.
Σύμφωνα με το υπουργείο, ο πληθωρισμός θα παραμείνει πάνω από το στόχο του 2% και το 2011, ενώ το 2012 αναμένεται να μειωθεί στο 1,7%. Μέχρι το τέλος του 2011, η BoE αναμένεται να διαμορφωθεί το επιτόκιο στο 1,75%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης