Τελευταία Νέα
Διεθνή

J. Rogers: Ο Bernanke οδηγεί τις ΗΠΑ σε χρεοκοπία

J. Rogers: Ο Bernanke οδηγεί τις ΗΠΑ σε χρεοκοπία
Το παράδειγμα της Ευρώπης καλεί τις ΗΠΑ να ακολουθήσουν ο μεγαλοεπενδυτής  Jim Rogers, σταματώντας την υπερπροσφορά χρήματος ώστε η οικονομία να προχωρήσει στη διαδικασία της ανάκαμψης. Η τακτική του B. Bernanke να τυπώνει ολοένα και περισσότερα χρήματα καθιστώντας τις ΗΠΑ τη μεγαλύτερη χρεωμένη χώρα στον κόσμο, είναι λάθος, επισήμανε ο  Rogers.
Ο  Rogers επέμεινε στην άποψη του ότι η αμερικανική οικονομία είναι μία προβληματική οικονομία, ενώ δήλωσε ότι η σημερινή ηγεσία προσπαθεί να μεταθέσει τα προβλήματα στο μέλλον.Με το να τυπώνει διαρκώς χρήμα και να χρεώνει περαιτέρω την αμερικανική οικονομία η Fed δεν πετυχαίνει τίποτα περισσότερο από το να οδηγεί τις ΗΠΑ ακόμη πιο κοντά στη χρεοκοπία.  
Αναφορικά με τα μέταλλα, ο  Rogers επισήμανε ότι ακόμη δεν δείχνει σημάδια φούσκας, αν και δεν μπορεί να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο στο μέλλον, καθώς βλέπει η ζήτηση για το μέταλλο να λαμβάνει διαστάσεις “υστερίας” τα επόμενα 5-10 χρόνια.
Σχετικά με τα νομίσματα, ο Rogers τοποθετεί στην πρώτη θέση της προτίμησης του το ευρώ και στη δεύτερη θέση. Στο γιεν, ωστόσο, η προτίμηση του κινείται με βάση καθά την τεχνική ανάλυση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης