Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορύφωση των deals στις τράπεζες βλέπει το φθινόπωρο η Citigroup

Κορύφωση των deals στις τράπεζες βλέπει το φθινόπωρο η Citigroup
Στο 3,5% αναμένει τη συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ η Citigroup στην τελευταία έκθεση της για την Ευρώπη, καταγράφοντας τη χειρότερη από όλες τις ευρωπαϊκές οικονομίες.
Ωστόσο, θεωρεί ότι τα μέτρα λιτότητας που έχουν ληφθεί θα περιορίσουν το κρατικό έλλειμμα.
Η ανάπτυξη των κερδών των εισηγμένων στο ελληνικό χρηματιστήριο θα είναι εξαιρετικά χαμηλή, καθώς το σύνολο των αναλυτών τοποθετεί την πτώση της κερδοφορίας για το 2010 στο 60%. Από τις επιλογές της Citigroup, η Coca Cola θα είναι η μόνη που σημειώσει αύξηση των κερδών. Οι αποτιμήσεις φαίνονται φθηνές, καθώς οι τιμές των μετοχών διαπραγματεύονται με discount 50% της ονομαστικής τους αξίας, χαμηλότερα δηλαδή ακόμα και από το 2009 όταν το discount ήταν στο 45%.
Αναφορικά με τις εξαγορές και συγχωνεύσεις η Citigroup εκτιμά ότι η σεναριολογία θα κορυφωθεί το φθινόπωρο, ενώ καθώς οι μετοχές θα εμφανίσουν μεταβλητότητα, οι επενδυτές θα πρέπει μάλλον να είναι προετοιμασμένοι για αποτιμήσεις που δεν θα αντανακλούν απαραίτητα τα θεμελιώδη μεγέθη.
Η Citigroup επανέλαβε την προτίμηση της σχετικά με τις μετοχές των βόρειων χωρών, σε αντίθεση με τα χρηματιστήρια του Νότου, ωστόσο, για το γαλλικό χρηματιστήριο, αναμένει το 2010 να είναι η χειρότερη χρονιά από το 1997. Το ΑΕΠ της Γαλλίας αναμένεται να αναπτυχθεί το 2010 κατά 1,6% και το 2011 1,3%
Τέλος, η Citigroup συστήνει στους επενδυτές να πουλήσουν στην Ελλάδα, στην Πορτογαλία, στο Βέλγιο και στην Ιρλανδία και να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον τους σε Αυστρία, Φιλανδία, Ολλανδία και Σουηδία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης