Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Η αντιπολίτευση επικρίνει σφοδρά την παράταση του lockdown, οι γιατροί των ΜΕΘ την στηρίζουν

Γερμανία: Η αντιπολίτευση επικρίνει σφοδρά την παράταση του lockdown, οι γιατροί των ΜΕΘ την στηρίζουν
Αντιφατικές ήταν οι αντιδράσεις με τις οποίες υποδέχθηκαν πολιτικοί και φορείς την παράταση του lockdown στη Γερμανία

Μεγάλη αντίθεση χαρακτήρισε τις αντιδράσεις με τις οποίες υποδέχθηκαν πολιτικοί και φορείς την παράταση του lockdown στη Γερμανία: Η αντιπολίτευση επικρίνει την παράταση, οι γιατροί των ΜΕΘ την στηρίζουν
Οι γιατροί των Μονάδων Eντατικής Θεραπείας χαιρέτισαν την παράταση του lockdown έως τις 7 Μαρτίου, αλλά επικρίνουν την διαφορετική αντιμετώπιση του θέματος του ανοίγματος των σχολείων και των παιδικών σταθμών από τα ομόσπονδα κράτη.
«Η συνέχιση του lockdown είναι σωστή και λογική κατά την άποψή μου ως ιατρού εντατικής θεραπείας», δήλωσε ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της Ένωσης Γερμανών Εντατικολόγων (Divi) Uwe Jansens στην εφημερίδα «Rheinische Post».
«Χαιρετίζω θερμά το γεγονός ότι η δείκτης-στόχος του κινδύνου νόσησης έχει αλλάξει και η συχνότητα εμφάνισης των κρουσμάτων είναι τώρα 35 ανά 100.000 κατοίκους το επταήμερο.
Αυτό δείχνει ότι οι ειδικοί που συμβουλεύουν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ακούγονται και κατανοούνται», πρόσθεσε ο επικεφαλής ιατρός της Κλινικής Εντατικής θεραπείας του νοσοκομείο Άγιος Αντώνιος της πόλης Εσβάιλερ.
«Ωστόσο, θα προτιμούσα μια ομοιόμορφη προσέγγιση στις αποφάσεις των κρατιδίων για το άνοιγμα των σχολείων και των παιδικών σταθμών και είμαι απογοητευμένος που θα υπάρξουν και πάλι 16 διαφορετικοί τρόποι (όσοι δηλαδή και τα ομόσπονδα κράτη)», τόνισε.
Τέλος, ο Jansens χαρακτήρισε «τολμηρό να γίνεται λόγος για ανοίγματα σε μια εποχή που δεν γνωρίζουμε πραγματικά τον κίνδυνο που προέρχεται από την μεταδοτικότητα των μεταλλάξεων του κορωνοϊού και την εξέλιξη των μεταλλάξεων».
Η αντιπολίτευση επικρίνει την παράταση του lockdown
Η καγκελάριος Merkel υποστηρίζει την παράταση του lockdown.
5:48 μμ 11/2/2021Η αντιπολίτευση διαφωνεί με τον τρόπο λήψης αποφάσεων.

Καθυστερήσεις στη διάθεση οικονομικής βοήθειας σε βιοτεχνίες και λιανεμπόριο.

Η καγκελάριος Angela Merkel υποστήριξε το πρωί στη βουλή την αναγκαιότητα της παράτασης του lockdown ως τις 7 Μαρτίου και χαρακτήρισε της αποφάσεις που πήρε χθες το βραδύ μαζί με τους πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων «κατάλληλες και απαραίτητες».
Είναι «σωστό», είπε, που καθιερώθηκε το όριο των 35 νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός μιας εβδομάδας ως προϋπόθεση για περαιτέρω χαλάρωση του lockdown.
Το μέτρο αυτό επέβαλε η αυξανόμενη διάδοση των μεταλλαγμένων, πολύ περισσότερο επικίνδυνων στελεχών του κορωνοϊού, τόνισε.
Παράλληλα επεσήμανε, ότι η ίδια επιθυμούσε, τα σχολεία να επαναλειτουργήσουν σε ολόκληρη τη Γερμανία αργότερα. Πολλά κρατίδια επέμεναν όμως να ανοίξουν τα δημοτικά ήδη στις 22 Φεβρουαρίου.

Έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), Φιλελεύθεροι και το κόμμα Η Αριστερά διαφώνησαν έντονα με τον τρόπο με τον οποίο παίρνονται οι αποφάσεις για τα περιοριστικά μέτρα, δηλαδή, από την καγκελάριο και τους πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων.
Η μη συμμετοχή της βουλής στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων συνιστά «παραβίαση του συντάγματος», δήλωσε η συμπρόεδρος της Κ.Ο. του εθνικιστικού AfD, Alice Weidel.
Ο δε πρόεδρος των Φιλελευθέρων, Christian Lintner προειδοποίησε, πως δεν θα πρέπει να καθιερωθεί αυτή η πρακτική και ο συμπρόεδρος της Κ.Ο. του κόμματος Η Αριστερά, Dietmar Bartz, επέκρινε, ότι η ενημέρωση της βουλής γίνεται κάθε φορά μετά τη λήψη των αποφάσεων.
Όπως και οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, η συμπρόεδρος της Κ.Ο. των Πρασίνων, Katrin Gering-Eckart καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι δεν διαθέτει συγκεκριμένο σχέδιο εξόδου από το lockdown.
Εκτός αυτού απέτυχε να διαθέσει έγκαιρα οικονομικές βοήθειες για βιοτεχνίες και λιανεμπόριο που πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα. Κριτική στους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Olaf Scholz, και Οικονομίας, Peter Altmaier, είχε ασκηθεί και σε κλειστεί συνεδρίαση της Κ.Ο. των Χριστιανοδημοκρατών την Τρίτη.
Σήμερα η καγκελάριος υποσχέθηκε, ότι από τα μέσα του μηνός οι επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις και ότι από το Μάρτιο θα εκταμιεύονται οι βοήθειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης