Διεθνή

Moody’s: Απειλεί με υποβάθμιση την αξιολόγηση ΑΑΑ της Ολλανδίας – Δεν αποτελεί ασφαλές καταφύγιο

tags :
Moody’s: Απειλεί με υποβάθμιση την αξιολόγηση ΑΑΑ της Ολλανδίας – Δεν αποτελεί ασφαλές καταφύγιο
Με υποβάθμιση απειλεί η Moody’s την άριστη αξιολόγηση «ΑΑΑ» της Ολλανδίας, με τους αναλυτές της να ισχυρίζονται ότι τα προβλήματα της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη έχουν εισχωρήσει βαθύτερα στον ισχυρό Βορρά της περιοχής, καθώς δεν «βλέπει» στον ορίζοντα μία οριστική λύση για τον τερματισμό της κρίσης.
Όπως επισημαίνει ο οίκος αξιολόγησης, η Ολλανδία δεν μπορεί να διατηρήσει τα σκήπτρα ενός εκ των ασφαλών καταφυγίων, αφού η οικονομία της βρίσκεται στο χείλος της ύφεσης.
Επιπλέον, σύμφωνα με τη Rabobank, το ΑΕΠ της Ολλανδίας θα συρρικνωθεί και το τρίτο τρίμηνο, λόγω της υποτονικής εγχώριας κατανάλωσης, ενώ τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα η εμπιστοσύνη των καταναλωτών βρίσκεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.
Ωστόσο, παρά τις αρνητικές προοπτικές της Moody’s για την Ολλανδία, ο οίκος αξιολόγησης Fitch εξακολουθεί να εμπιστεύεται την ολλανδική οικονομία, καθώς τον Ιούνιο επιβεβαίωσε την άριστη αξιολόγηση ΑΑΑ για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ολλανδίας, διατηρώντας σταθερό το outlook.
Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο η Moody’s υποβάθμισε σε αρνητικό το outlook των τριών πιο ισχυρών χωρών της Ε.Ε. (Γερμανία, Ολλανδία, Λουξεμβούργο)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης