Τελευταία Νέα
Διεθνή

P. Krugman: Η αμερικανική οικονομία χρειάζεται ένα ακόμη "δυνατό" πακέτο ενίσχυσης

P. Krugman: Η αμερικανική οικονομία χρειάζεται ένα ακόμη
“Όλα συγκλίνουν στο ότι πρέπει η αμερικανική κυβέρνηση να δαπανήσει περισσότερα για να ενισχύσει επιπλέον την αμερικανική οικονομία”, δήλωσε ο νομπελίστας οικονομολόγος  Paul Krugman σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, επισημαίνοντας ότι το Κογκρέσο θα πρέπει να εγκρίνει άλλο ένα πακέτο, το οποίο μάλιστα θα είναι ισάξιο αυτού που ενέκρινε το Φεβρουάριο του 2009.
“Η οικονομία παραμένει υπό πίεση”, δήλωσε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας τους φόβους του ότι ενόψει των περιφερειακών εκλογών σε δύο μήνες, δεν είναι πιθανό να προωθηθεί ένα πακέτο που μπορεί να στηρίξει την αμερικανική οικονομία σ' αυτή τη δύσκολη στιγμή. Μάλιστα, θεωρεί ότι οι ευεργετικές επιπτώσεις του πρώτου πακέτου στήριξης έχουν αρχίσει να φθίνουν, καθώς  κορυφώθηκαν το τελευταίο τρίμηνο του 2009.
Επιπλέον, έκρουσε τον κίνδυνο που ελλοχεύει από την αγορά ομολόγων, καθώς θεωρεί ότι τόσο χαμηλά επιτόκια μπορεί να προμηνύουν αποπληθωρισμό στην οικονομία, την ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση δεν εκμεταλλεύεται τα “φθηνά” κεφάλαια που εξασφαλίζει για να ξεκινήσει νέα προγράμματα δημοσίων επενδύσεων και στήριξης κλάδων.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης