Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτη δήλωση από Καθηγητή του Columbia: Με την ηρωίνη «ισορροπώ επαγγελματική και προσωπική ζωή»

Απίστευτη δήλωση από Καθηγητή του Columbia: Με την ηρωίνη «ισορροπώ επαγγελματική και προσωπική ζωή»
Καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Columbia στις ΗΠΑ παραδέχεται πως είναι χρήστης ηρωίνης γιατί τον βοηθά να «ισορροπεί επαγγελματική και προσωπική ζωή»

Ο Carl Hart, καθηγητής ψυχολογίας και νευροεπιστήμης του Πανεπιστημίου Columbia, πρόεδρος του τμήματος ψυχολογίας αποκάλυψε πως «λατρεύει την ηρωίνη», όχι μόνο ως αντικείμενο επιστημονικής αναζήτησης αλλά και ως ουσία για προσωπική χρήση και μάλιστα πως, από την στιγμή που την δοκίμασε για πρώτη φορά πριν από έξι ή επτά χρόνια χρόνια την χρησιμοποιεί καθημερινά για να κρατά τις προσωπικές του ισορροπίες.
Ο Hart, ο οποίος μελετά τις επιδράσεις των ψυχοδραστικών φαρμάκων στον άνθρωπο υποστηρίζει υπερήφανα πως είναι τακτικότατος χρήστης ηρωίνης και θεωρεί ότι η χρήση του ναρκωτικού είναι «τόσο λογική όσο και χρήση που κάνει στο αλκοόλ».
Όπως οι διακοπές, το σεξ και οι τέχνες, η ηρωίνη είναι ένα από τα εργαλεία που χρησιμοποιώ για τη διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και επαγγελματικής ζωής.
Σε ηλικία 54 ετών σήμερα ο Hart, ο οποίος είναι πατέρας τριών παιδιών, έκανε χρήση  μικρών ποσοτήτων ηρωίνης για έως και 10 συνεχόμενες ημέρες και την απολάμβανε πολύ.
Ακόμα και όταν αντιμετώπισε «ήπια συμπτώματα στέρησης» 12 έως 16 ώρες μετά την τελευταία δόση, όπως θυμάται στο νέο του βιβλίο, όπου αναφέρει τα πάντα για τη χρήση ναρκωτικών «Χρήση ναρκωτικών για μεγάλους: Κυνηγώντας την Ελευθερία στη Γη του Φόβου (Chasing Liberty in the Land of Fear)» (Penguin Press),

Μικρό το τίμημα για την ευχαρίστηση

Όμως, όπως το βλέπει ο Hart, η δυσφορία είναι μια αξιόλογη ανταλλαγή.
«Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα στη ζωή που απολαμβάνω περισσότερο από μερικές «γραμμές» δίπλα στο τζάκι στο τέλος της ημέρας», γράφει, επισημαίνοντας ότι η εμπειρία τον αφήνει «αναζωογονημένο» και «έτοιμο να αντιμετωπίσει άλλη μέρα».
Ο λόγος για τον οποίο βγήκε και μίλησε ανοιχτά για τα οπιούχα και παρόμοια είναι να υποστηρίξει την αποποινικοποίηση της κατοχής ψυχαγωγικών ναρκωτικών.
Το βιβλίο κάνει την υπόθεση «ότι η δαιμονοποίηση της χρήσης ναρκωτικών - όχι τα ίδια τα ναρκωτικά - [υπήρξε] τεράστια μάστιγα για την Αμερική, ιδίως για την ενίσχυση του διαρκούς διαρθρωτικού ρατσισμού αυτής της χώρας», σύμφωνα με τον εκδότη.
Όπως είπε στον Insider ελπίζει να δει τον Πρόεδρο Biden να προβεί σε μια ομοσπονδιακή ρύθμιση που να αδειοδοτεί τη χρήση ουσιών που συχνά περιγράφονται ως κοινωνικές απειλές.
Και, με την ίδια λογική, εάν οι άνθρωποι πρόκειται να επιδοθούν στη χρήση της, πρέπει τουλάχιστον να το κάνουν με ασφάλεια, ενώ δίνει και συμβουλές.
Για παράδειγμα, "εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε οπιοειδή, μην κάνετε χρήση παράλληλα με αλκοόλ πριν ή μετά... [ο συνδυασμός] αυξάνει την πιθανότητα (respiratory depression ) μείωση του αναπνευστικού ρυθμού και θανάτου."

Oπαδός όλων των... καλών ουσιών

Δεν είναι μόνο η ηρωίνη που κρατά τον Hart επικεντρωμένο στη ζωή του, ισχυρίζεται.
Ο καθηγητής είναι επίσης οπαδός των επιδράσεων που προκαλούνται από το MDMA (γνωστότερο ως Molly ή έκσταση) και τη μεθαμφεταμίνη (ένα φάρμακο που έχει προκαλέσει τους περισσότερους θανάτους από υπερβολική δόση σχεδόν στις μισές ΗΠΑ, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων).
Περιγράφοντας το MDMA, είπε ότι του προκάλεσε «έντονα συναισθήματα ευχαρίστησης, ευγνωμοσύνης και ενέργειας.
«Όταν παίρνω, θέλω απλώς να αναπνεύσω βαθιά και να το απολαύσω.
Η απλή αναπνοή μπορεί να είναι εξαιρετικά ευχάριστη.»

Υπέροχα και τα «άλατα... μπάνιου»

Βρήκε ακόμη ευχαρίστηση να εισπνεύσει μια εκδοχή των λεγόμενων «αλάτων μπάνιου», μιας συνθετικής ουσίας, καθετίνης ή κατινόνης (cathinone) που έχει συνδεθεί με έντονη αλλαγή στη συμπεριφορά οδηγώντας τους χρήστες από το να νομίζουν ότι είναι σκυλοι και να... γαυγίζουν, μέχρι ότι είναι ήρωες και προβαίνουν σε διαρρήξεις σπιτιών.
Ωστόσο ο Hart όπως εξομολογείται την βρήκε…: «Αδιαμφισβήτητα υπέροχη».
Στο βιβλίο του, αναφέρει τα αποτελέσματα ως «ευφορική, ενεργητική, καθαρή και πολύ κοινωνική, αισθανόταν....όοοοομορφαααα (niiiiiice)».
Τόσο ωραία, που στην πραγματικότητα, όπως γράφει θέλει να πάρει το ναρκωτικό πριν από «κάποια απαίσια, υποχρεωτική, κοινωνική εκδήλωση, όπως μια ακαδημαϊκή δεξίωση».
Η The Post προσπάθησε να μιλήσει μαζί του αλλά δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία με τον Hart για σχόλιο.
Επίσης, ένας εκπρόσωπος του Columbia δεν απάντησε σε ερώτημα για σχολιασμό της The Post για σχόλιο σχετικά με την παράνομη χρήση ναρκωτικών του Hart.
Ενώ οι λάτρεις των ψυχαγωγικών ναρκωτικών μπορούν να χαιρετήσουν τον Hart, η ιατρική κοινότητα και ο εθισμός μπορεί να βρει την ουτοπική προσέγγιση του καθηγητή λιγότερο ιδανική.
Σύμφωνα με το CDC, το 2018, σχεδόν 15.000 άνθρωποι πέθαναν από υπερβολικές δόσεις ναρκωτικών που αφορούσαν χρήση ηρωίνης στις ΗΠΑ.
Ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ακόμη και η νομιμοποίηση της κάνναβης, η πιο ήπια ψυχαγωγικών ναρκωτικών, ενέχει κινδύνους, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των επισκέψεων σε αίθουσες έκτακτης ανάγκης, όπως διαπίστωσε μια πρόσφατη έκθεση από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης