Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε διακοπές ακόμη οι “σορτάκηδες”

Σε διακοπές ακόμη οι “σορτάκηδες”
Οι σορτάκηδες μάλλον βρίσκονται ακόμη σε διακοπές, παρόλο που η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να παρουσιάζει σημάδια εξαιρετικής κόπωσης αφήνοντας ανοιχτό το έδαφος για στοιχήματα στην πτώση της. Από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι και σήμερα, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι short θέσεις απουσιάζουν, αν και η τάση του καλοκαιριού ήταν σαφής....

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Bespoke Investment Group, στο δείκτη Standard & Poor's 500, οι short θέσεις αντιπροσωπεύουν περίπου το 4,3% των τοποθετήσεων, σε σχέση με το 6% που βρισκόταν τον Αύγουστο του 2008, όταν και η χρηματοπιστωτική κρίση ακόμη δεν είχε κορυφωθεί.
Επιπλέον, στο δείκτη μικρής κεφαλαιοποίησης του S&P (SmallCap 600) οι short θέσεις αντιπροσωπεύουν το 8,3% των τοποθετήσεων από 15% τον Αύγουστο του 2008.
Βλέπουμε τους επενδυτές να μην ακολουθούν στρατηγική short, επισημαίνει η Bespoke, και μάλιστα, σε αντίθεση με ότι αναμένεται, οι short θέσεις δεν εντοπίζονται σε τράπεζες ή επενδυτικές εταιρείες, αλλά στους κλάδους των ημιαγωγών.
Το ίδιο υποστηρίζει και ο αναλυτής John Wilson, της Morgan Keegan, εκφράζοντας την έκπληξη του πως αυτό συμβαίνει όταν όλα τα σημάδια γύρω μας δείχνουν περαιτέρω πτώση στα χρηματιστήρια.
Σύμφωνα με την πλειονότητα των αναλυτών, η αγορά θα κρατήσει στάση αναμονής μέχρι τις περιφερειακές εκλογές του φθινοπώρου στις ΗΠΑ, μετά από τις οποίες αναμένονται σημαντικές αποφάσεις από την πολιτική ηγεσία της χώρας.
Μέχρι τότε, κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει άνοδο ή πτώση, καθώς μετά τις ρευστοποιήσεις του καλοκαιριού υπάρχουν αρκετά ρευστά διαθέσιμα στην αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης