Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντίθετη στο φόρο χρηματιστηριακών συναλλαγών η Κομισιόν

Αντίθετη στο φόρο χρηματιστηριακών συναλλαγών η Κομισιόν
Τις αντιρρήσεις της εκφράζει η Κομισιον για τη φορολόγηση των χρηματιστηριακών συναλλαγών, επισημαίνοντας ότι η πρόταση της Γαλλίας και της Γερμανίας μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία της αγοράς. Σύμφωνα με την εφημερίδα Handelsblatt η οποία μάλιστα επικαλείται αδημοσίευτη έκθεσή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκφράζονται σοβαρές επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει «σημαντικές ανεπιθύμητες παρενέργειες».
Η φορολόγηση θα αυξήσει σημαντικά το κόστος χρηματοδότησης επιχειρήσεων αλλά και κρατών, ενώ αμφιβολίες εκφράζονται για το δίκαιο του μέτρου, καθώς δεν έχει ξεκαθαριστεί το κατά πόσο ο φόρος αυτός θα επιβαρύνει μόνο τους πλούσιους επενδυτές και τους κερδοσκόπους. Επιπλέον, σοβαρές ανησυχίες εκφράζονται για τα αξιόγραφα που αλλάζουν συχνά χέρια και στο κατά πόσο μπορεί να είναι εφικτή η παρακολούθηση τους με τις αντίστοιχες συνέπειες στη λειτουργία των χρηματιστηρίων.
Στις 7 Σεπτεμβρίου οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ θα εξετάσουν στη συνεδρίαση του Ecofin εάν θα υιοθετηθεί ή όχι ο φόρος χρηματιστηριακών συναλλαγών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης