Τελευταία Νέα
Διεθνή

Philadelphia Fed: Σε υψηλό 50 ετών η μεταποιητική δραστηριότητα τον Μάρτιο του 2021

Philadelphia Fed: Σε υψηλό 50 ετών η μεταποιητική δραστηριότητα τον Μάρτιο του 2021
Εκρηκτική άνοδο σημείωσε η μεταποιητική δραστηριότητα στην περιοχή της Φιλαδέλφειας τον Μάρτιο του 2021

Εκρηκτική άνοδο σημείωσε η μεταποιητική δραστηριότητα στην περιοχή της Φιλαδέλφειας τον Μάρτιο του 2021 σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Federal Reserve of Philadelphia.
Ειδικότερα, ο δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας σημείωσε άλμα στις 58,1 μονάδες τον Μάριο από τις 23,1 μονάδες που διαμορφώθηκε τον Φεβρουάριο, επίπεδο που είναι το υψηλότερο σε διάστημα σχεδόν 50 ετών.
Σημαντική βελτίωση σημείωσαν επίσης οι επιμέρους δείκτες, με τον δείκτη για τις νέες παραγγελίες να αυξάνεται στις 50,9 μονάδες τον Μάρτιο από τις 23,4 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο δείκτης των τρεχουσών παραγγελιών ανήλθε στις 30,2 μονάδες από τις 21,5 μονάδες τον Φεβρουάριο.
Ο δείκτης για τις προοπτικές του επόμενου εξαμήνου επίσης ενισχύθηκε και ανήλθε στις 61,6 μονάδες από τις 39,5 μονάδες τον Φεβρουάριο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέτρηση του δείκτη μεταποιητικής δραστηριότητας της Philadelphia Fed ήταν σημαντικά ισχυρότερη του αντίστοιχου δείκτη της New York Fed, που διαμορφώθηκε 17,4 μονάδες τον Μάρτιο, σε υψηλό οκτώ μηνών.
Οι οικονομολόγοι χρησιμοποιούν τους περιφερειακούς δείκτες της Νέας Υόρκης και της Φιλαδέλφειας για να εκτιμήσουν τη δύναμη του μεταποιητικού δείκτη ISM σε εθνικό επίπεδο, ο οποίος επεκτάθηκε τον προηγούμενο μήνα με τον ταχύτερο ρυθμό από την έναρξη της πανδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης