Τελευταία Νέα
Διεθνή

Standard Life: Τα προβλήματα χρέους θα συνεχίστουν και την επόμενη 10ετία

Standard Life: Τα προβλήματα χρέους θα συνεχίστουν και την επόμενη 10ετία
Οι βραχυπρόθεσμες δημοσιονομικές πιέσεις μπορεί να είναι περισσότερο διαχειρίσιμες από αυτό που πιστεύουν οι επενδυτές, ωστόσο οι δυσκολίες αυτές είναι δύσκολο να μετριαστούν, δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικής της  Standard Life Investments, Andrew Milligan, τονίζοντας ότι η επίλυση του μπορεί να διαρκέσει ακόμη και πάνω από 10 χρόνια.
Υπάρχουν σημαντικοί μακροπρόθεσμοι κίνδυνοι από τα υψηλά επίπεδα κρατικού χρέους, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Milligan θέτοντας στην ουσία το πρόβλημα της χρηματοδότησης και της αξιολόγησης του χρέους των κυβερνήσεων. Μπορεί η αύξηση της φορολογίας και η μείωση των δημοσίων δαπανών να ρυθμίσει ελαφρώς την κατάσταση, ωστόσο η τήρηση αυτής της πολιτικής μακροχρόνια θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στα έσοδα του κράτους και στην κατανάλωση.
Ο Milligan προβλέπει ότι στην αγορά θα κυριαρχήσει η μεταβλητότητα και ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ο ΟΟΣΑ έχει προβλέψει ότι το 2011 το κρατικό χρέος παγκοσμίως θα ξεπεράσει το 100% του παγκόσμιου ΑΕΠ, κάτι το οποίο έχει να συμβεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1950, υπενθύμισε ο Milligan, προειδοποιώντας όμως ότι τα σκληρά μέτρα που έχουν λάβει οι κυβερνήσεις, και όσα ακόμη προτίθενται να λάβουν θα έχουν πολλαπλές παράπλευρες αρνητικές συνέπειες. Ακόμη και το 2015 τα προβλήματα ορισμένων χωρών θα συνεχίζουν με τον ίδιο ρυθμό, καθώς τα επίπεδα των ελλειμμάτων θα παραμένουν μεταξύ 8-12% του ΑΕΠ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης