Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικά πρόσημα στη Wall δια χειρός Bernanke... αλλά η χειρότερη εβδομάδα από τις αρχές Ιουλίου

Θετικά πρόσημα στη Wall δια χειρός Bernanke... αλλά η χειρότερη εβδομάδα από τις αρχές Ιουλίου
Θετικά πρόσημα επικράτησαν στη Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους αμερικανικούς δείκτες να χαιρετίζουν τις νέες δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Β. Bernanke, πως υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω δράση εκ μέρους της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.
Ωστόσο, σε εβδομαδιαία βάση, οι αμερικανικοί δείκτες κατέγραψαν απώλειες. Πρόκειται για την πρώτη εβδομάδα - σε σύνολο 7 - που οι αμερικανικοί δείκτες σημείωσαν πτώση.
Στο θετικό κλίμα συνέβαλαν και τα νέα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στο γεγονός πως η ΕΚΤ εξετάζει σχέδια για στοχευμένη κλίμακα διακύμανσης των αποδόσεων των ομολόγων.
Τα βλέμματα των επενδυτών παρέμειναν εκ νέου στραμμένα στην Ευρωζώνη και ειδικά στην Ελλάδα, με αφορμή το κρίσιμο διήμερο των επαφών του Α. Σαμαρά με Merkel και Hollande.
Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στο +0,77% και στις 13.157 μονάδες.
Ο S&P 500 τερμάτισε στο +0,65% και στις 1.411 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε στο +0,54% στις 3.069 μονάδες.
Με κέρδη 1,50% στα 1,70 δολάρια τερμάτισε το ADR της Εθνικής. Στα 1,66 δολάρια το χαμηλό ημέρας, στα 1,71 δολάρια το υψηλό.
Επιστολή προς τον Darrell Issa, μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου και Ρεπουμπλικάνο βουλευτή, απέστειλε ο επικεφαλής της Federal Reserve, Ben Bernanke.
Όπως δημοσιεύει η Wall Street Journal, ο Bernanke σημειώνει ότι η Fed θα ζυγίσει το κόστος και τα οφέλη προτού προβεί σε νέο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης, υπερασπιζόμενος παράλληλα την μέχρι στιγμής δράση της κεντρικής τράπεζας.
"Η ποσοτική χαλάρωση συνέβαλε στην ενίσχυση της ανάπτυξης", φέρεται να τονίζει ο Bernanke, ενώ συμπληρώνει ότι τα οφέλη του Operation Twist ακόμη "δουλεύουν" για την οικονομία των ΗΠΑ.
Να σημειωθεί ότι στόχος του operation twist είναι η μείωση του επιτοκίου των ομολόγων μακροπρόθεσμης διάρκειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης