Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Αύξηση κρουσμάτων covid για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Αύξηση κρουσμάτων covid για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο
30 από τις 50 Πολιτείες ανακοίνωσαν αύξηση μολύνσεων την εβδομάδα που έληξε στις 21/3
Σχετικά Άρθρα

Αύξηση κρουσμάτων covid για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο και ύστερα από 9 συνεχείς εβδομάδες μείωσης κατέγραψαν οι ΗΠΑ την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 21/3.
Αν και κάποια ανησυχητικά «σημάδια» είχαν ήδη φανεί από την προηγουμένη εβδομάδα όταν και περίπου 19 Πολιτείες είχαν αναφέρει μια αύξηση της τάξης του 10% - με εξαίρεση την Πολιτεία του Μίσιγκαν που είχε κάνει λόγο για αύξηση της τάξης του 77% σε σχέση με τα μέσα Φεβρουαρίου -, πλέον 30 από 50 Πολιτείες ανακοίνωσαν αύξηση μολύνσεων.
Ωστόσο, σε πολύ χαμηλά επίπεδα παραμένουν οι νοσηλευόμενοι, αν και καταγράφεται αύξηση στον αριθμό τους σε 18 Πολιτείες ενώ και οι θάνατοι μειώθηκαν κατά 15%.
Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ μετρούν περίπου 543.000 νεκρούς και περίπου 30 εκατομμύρια μολύνσεις.
Οι επιστήμονες προειδοποιούσαν τις Πολιτείες που προχωρούσαν στην άρση περιοριστικών μέτρων ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για τέτοιες κινήσεις και συνέστηναν στους πολίτες να κάνουν υπομονή για ένα μήνα έως 6 εβδομάδες ακόμα, έως ότου προχωρήσουν περαιτέρω οι εμβολιασμοί και υποχωρήσουν τα κρούσματα.
Μάλιστα έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για την εξέλιξη και την κυριαρχία της βρετανικής παράλλαξης του ιού, η οποία θεωρείται πιο μεταδοτική και πιο θανατηφόρα.

Μη πιθανό ένα νέο κύμα

Ωστόσο, επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το σενάριο ενός νέου κύματος κορωνοϊού στις ΗΠΑ δεν είναι πιθανό καθώς εκτιμάται ότι το 55% του πληθυσμού έχει αναπτύξει ήδη κάποιο βαθμό ανοσίας απέναντι στον ιό.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως οι εμβολιασμοί σε συνδυασμό με την φυσική ανοσία όσων έχουν νοσήσει και αναρρώσει, απομακρύνει το ενδεχόμενο μιας νέας έξαρσης του ιού.
Μάλιστα εκτιμάται ότι το 55% των Αμερικάνων έχει ήδη αναπτύξει κάποιας μορφής προστασία ή ανοσία απέναντι στον κορωνοϊό.
Βάσει των τελευταίων στοιχείων, εκτιμάται πως 81 εκατομμύρια Αμερικάνοι έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση του εμβολίου ενώ άλλοι 29 εκατομμύρια πολίτες έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό και έχουν αναρρώσει.
Εκτιμάται πως με μια δόση εμβολίου έχει εμβολιαστεί το 25% των Αμερικάνων, ενώ το 13% έχει λάβει και τις δύο δόσεις.
Παράλληλα, δεν προσμετρώνται και τα δεκάδες εκατομμύρια πολιτών που ήταν ασυμπτωματικοί στον ιό και έχουν αναπτύξει φυσική ανοσία.
Ο πρόεδρος Joe Biden έχει ήδη δεσμευτεί ότι έως την 1η Μαΐου θα υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για όλους τους ενήλικες Αμερικάνους και ότι έως τις 4 Ιουλίου η χώρα θα έχει επιστρέψει στην ομαλότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης