Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Περισσότερους εμβολιασμούς υπόσχεται ο E. Macron

Γαλλία: Περισσότερους εμβολιασμούς υπόσχεται ο E. Macron
O Γάλλος πρόεδρος υποσχέθηκε την επιτάχυνση του εμβολιασμού ενώ τα σημάδια εξάπλωσης της επιδημίας πολλαπλασιάζονται

O Γάλλος πρόεδρος E. Macron υποσχέθηκε σήμερα 23/3 την επιτάχυνση του εμβολιασμού ενώ τα σημάδια εξάπλωσης της επιδημίας πολλαπλασιάζονται και οι επικρίσεις δεν λιγοστεύουν όσον αφορά τη στρατηγική του απέναντι στην Covid-19.
"Δεν υπάρχει αργία, δεν υπάρχει Σαββατοκύριακο γι αυτή τη μάχη", επέμεινε ο αρχηγός του κράτους μετά την επίσκεψη σε εμβολιαστικό κέντρο στη Βαλανσιέν, στη περιφέρεια Οτ-ντε-Φρανς, στον βορρά, την πλέον πληγείσα από την επιδημία μαζί με την περιφέρεια του Παρισιού.
Σχεδόν τρεις μήνες μετά την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού, ο Macron ανακοίνωσε σειρά λύσεων που αναμένονται συγκεκριμένες και γρήγορες, όπως η έναρξη από το Σάββατο των εμβολιασμών των άνω των 70 ετών ή ακόμη τη δημιουργία εθνικού τηλεφωνικού αριθμού για τα ραντεβού για τον εμβολιασμό.
Ο εμβολιασμός ήταν μέχρι τώρα ανοιχτός για τους τρόφιμους των κέντρων φροντίδας ηλικιωμένων, για τους άνω των 75 ετών, για τους 50-74 ετών με συννοσηρότητες, για όλους τους επαγγελματίες υγείας.
Ο πρόεδρος Macron  ανακοίνωσε επίσης ότι το εμβόλιο θα χορηγείται στους εκπαιδευτικούς από τα μέσα Απριλίου.
Επίσης, μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα "θα λειτουργούν από τις επόμενες ημέρες", δήλωσε σήμερα η αρμόδια υπουργός Βιομηχανίας Ανιές Πανιέ - Ρινασέ.
Ο στόχος είναι να αποκτήσει η χώρα 100 με 200 μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα, ανάμεσά τους το Σταντ ντε Φρανς, το εθνικό στάδιο της Γαλλίας, στις πύλες του Παρισιού.
Αλλά η κυβέρνηση με δυσκολία πείθει ότι κάνει ό,τι μπορεί για να επιταχύνει τους εμβολιασμούς, απέναντι κυρίως στη Βρετανία όπου 28 εκατομμύρια Βρετανοί έλαβαν ήδη μια δόση, έναντι 6,3 εκατομμυρίων Γάλλων.
Ο Macron απέρριψε την ευθύνη για τους αργούς ρυθμούς παράδοσης του ομίλου AstraZeneca, διαβεβαιώνοντας ότι η Γαλλία "δίνει μάχη" για να λάβει τις δόσεις που της οφείλει ο σουηδο-βρετανικός φαρμακευτικός όμιλος.
Είπε επίσης ότι η άφιξη του εμβολίου της Johnson & Johnson "θα αλλάξει τη διάσταση από τον Απρίλιο".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης