Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καρκινογόνα ουσία βρέθηκε σε απολυμαντικά χεριών στις ΗΠΑ

Καρκινογόνα ουσία βρέθηκε σε απολυμαντικά χεριών στις ΗΠΑ
Μια σειρά από απολυμαντικά χεριών που πλημμύρισαν στην αγορά περιέχουν υψηλά επίπεδα βενζολίου
Μερικά ευρέως διαθέσιμα απολυμαντικά χεριών που οι Αμερικανοί καταναλωτές προτίμησαν πέρυσι για να αποτρέψουν τη μόλυνση από τον κορωνοϊό περιέχουν υψηλά επίπεδα μιας χημικής ουσίας που είναι γνωστό ότι προκαλεί καρκίνο, σύμφωνα με την ανάλυση της Valisure.
Σύμφωνα με την Valisure, ένα διαδικτυακό φαρμακείο με έδρα το Νιου Χέιβεν, στο Κοννέκτικατ, μια σειρά από απολυμαντικά χεριών που πλημμύρισαν στην αγορά περιέχουν υψηλά επίπεδα βενζολίου.
Το βενζόλιο προκαλεί καρκίνο, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ.
Το τμήμα έρευνας για τον καρκίνο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας το βάζει στην κατηγορία υψηλότερου κινδύνου, σε σύγκριση με τον αμίαντο.
Η Valisure ανέλυσε 260 φιάλες από 168 μάρκες και διαπίστωσε ότι το 17% των δειγμάτων περιείχε ανιχνεύσιμα επίπεδα βενζολίου.
Είκοσι ένα μπουκάλια, ή 8%, περιείχαν βενζόλιο πάνω από δύο μέρη ανά εκατομμύριο, ένα προσωρινό όριο που έθεσε το FDA για απολυμαντικά υγρών χεριών.
Μεταξύ των πιο μολυσμένων απολυμαντικών ήταν αυτά των Scentsational Soaps and Candles, The Creme Shop και το Baby Yoda από την Best Brands Consumer Products.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης