Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μικρή υποχώρηση του σύνθετου PMI τον Μάρτιο του 2021

ΗΠΑ: Μικρή υποχώρηση του σύνθετου PMI τον Μάρτιο του 2021
Μικρή υποχώρηση κατέγραψε τον Μάρτιο του 2021 ο σύνθετος δείκτης PMI στις ΗΠΑ, που καλύπτει την επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο των υπηρεσιών και της μεταποίησης

Μικρή υποχώρηση κατέγραψε τον Μάρτιο του 2021 ο σύνθετος δείκτης PMI στις ΗΠΑ, που καλύπτει την επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο των υπηρεσιών και της μεταποίησης, σύμφωνα με τα στοιχεία της IHS Markit, υποδηλώνοντας ότι η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας συνεχίζεται αν και με βραδύτερο ρυθμό.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της IHS Markit, ο σύνθετος δείκτης υποχώρησε στις 59,1 μονάδες τον Μάρτιο από τις 59,5 μονάδες που είχε σκαρφαλώσει τον Φεβρουάριο, που ήταν το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2014.
bfmDD22.jpg
«Μια ακόμη εντυπωσιακή επέκταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας τον Μάρτιο ολοκληρώνει το ισχυρότερο τρίμηνο της οικονομίας από το 2014», ανέφερε σε δήλωσή του ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit.
«Η διανομή των εμβολίων, η επανέναρξη της οικονομίας και το πρόσθετο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων βοήθησαν στην άνοδο της ζήτησης σε βαθμό που δεν έχει καταγραφεί τα τελευταία έξι και πλέον χρόνια, ενισχύοντας την αύξηση των παραγγελιών τόσο για αγαθά όσο και για υπηρεσίες σε πολυετή υψηλά επίπεδα» πρόσθεσε ο Williamson.

2021-03-24_6-48-56.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης