Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δύσκολη υπόθεση για τη Μerkel ο σχηματισμός κεντροδεξιού συνασπισμού μετά τις εκλογές του 2013

Δύσκολη υπόθεση για τη Μerkel ο σχηματισμός κεντροδεξιού συνασπισμού μετά τις εκλογές του 2013
Aνοδικές τάσεις καταγράφει η στήριξη προς τους συντηρητικούς της Γερμανίδας καγκελαρίου Α. Μerkel, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Ωστόσο, μειώθηκε η στήριξη προς δύο μικρότερα κόμματα, γεγονός που υπογραμμίζει τη δυσκολία την οποία μπορεί να αντιμετωπίσει η Merkel ως προς τον σχηματισμό κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού μετά τις εκλογές του 2013.
Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρία Emnid για λογαριασμό της εφημερίδας Bild της Κυριακής εμφανίζει τους συντηρητικούς να κερδίζουν 1 ποσοστιαία μονάδα και να φθάνουν το 36%, αλλά τον κυβερνητικό τους εταίρο, τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP), να χάνουν μια ποσοστιαία μονάδα και να βρίσκονται στο 4%, κάτω από το 5% που απαιτείται για την είσοδο ενός κόμματος στη βουλή.
Το κόμμα των Πειρατών, το οποίο απέσπασε έδρες σε περιφερειακές εκλογές τον περασμένο χρόνο, επίσης χάνει 1 ποσοστιαία μονάδα και φαίνεται να εξασφαλίζει 7%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Τον Απρίλιο εξασφάλιζε 12%.
Μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν αρνητική για την Μerkel δεδομένου ότι οι Πειρατές αντλούσαν ψήφους από τους κυριότερους κεντροαριστερούς της αντιπάλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης