Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Επιστροφή στην κανονικότητα εν μέσω προειδοποιήσεων για νέο κύμα covid

ΗΠΑ: Επιστροφή στην κανονικότητα εν μέσω προειδοποιήσεων για νέο κύμα covid
Προς έγκριση το εμβόλιο της AstraZeneca
Σχετικά Άρθρα

Ολοένα και πιο κοντά στην επιστροφή στην ομαλότητα και σε κανονικούς ρυθμούς οδεύουν οι ΗΠΑ, αν και οι επιστήμονες εξακολουθούν να προειδοποιούν για τον κίνδυνο ενός νέου κύματος covid, εκφράζοντας κυρίως την ανησυχία τους για τα παραλλαγμένα στελέχη της covid.
Χάρη στους εμβολιασμούς αλλά και στον υψηλό αριθμό των ανθρώπων που έχουν νοσήσει και αναρρώσει, ολοένα και περισσότερες Πολιτείες προχωρούν στην άρση των περιοριστικών μέτρων σε δημόσιες και ιδιωτικές συναθροίσεις, «ανοίγουν» οικονομικές δραστηριότητες και σχολεία ενώ παράλληλα καταγράφεται και αύξηση στις μετακινήσεις και στα ταξίδια.
Παρόλο αυτά οι ειδικοί επισημαίνουν πως κάθε άλλο παρά η επιδημία έχει λήξει.
Η επικεφαλής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, Rochelle Walensky υποστήριξε πως δεν είναι δυνατόν με 1.000 θανάτους την ημέρα και με 50.000 με 60.000 κρούσματα να πει κανείς ότι η χώρα έχει αφήσει πίσω της την πανδημία, ιδιαίτερα από τη στιγμή που κυριαρχούν οι παραλλάξεις του ιού, οι οποίες είναι ικανές να αλλάξουν πλήρως τη θετική εικόνα που καταγράφεται αυτή τη στιγμή.
Η Walensky σημείωσε πως αν και χάρη στους εμβολιασμούς, έχει μειωθεί η θνητότητα στους ανθρώπους άνω των 65 ετών, αρκετές Πολιτείες ανέφεραν αύξηση κατά 10% των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα.
Σημειώνεται πως η κυβέρνηση Biden έχει θέσει ως στόχο να διανεμηθούν περίπου 200 εκατομμύρια δόσεις τις επόμενες εβδομάδες ενώ εντός των επόμενων ημερών η αρμόδια επιτροπή FDA αναμένεται να αποφασίσει εάν θα εγκρίνει ή όχι τη διάθεση του εμβολίου της AstraZeneca.
Εκτιμάται πως τουλάχιστον 85 εκατομμύρια έχουν κάνει τη μια δόση του εμβολίου, ενώ πάνω από 46 εκατομμύρια έχουν κάνει και τις δύο δόσεις.
Πάντως και παρά την ευρύτερη αισιοδοξία, το πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον εκτιμά ότι τουλάχιστον άλλοι 59.000 Αμερικάνοι θα πεθάνουν λόγω του κορωνοϊού στις ΗΠΑ έως την 1η Ιουλίου.
Οι ΗΠΑ μετρούν περίπου 547.000 νεκρούς και σχεδόν 30,1 εκατομμύρια κρούσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης