Τελευταία Νέα
Διεθνή

Luis de Guindos: Το ποσό των 60 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιήσει η Ισπανία για τη διάσωση των τραπεζών

Luis de Guindos: Το ποσό των 60 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιήσει η Ισπανία για τη διάσωση των τραπεζών
Το ποσό των 60 δισ. ευρώ περίπου από το πακέτο ύψους 100 δισ. ευρώ που έλαβε η Ισπανία για τη διάσωση των τραπεζών της, αναμένεται να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών  Luis de Guindos.

Ο κ.  Guindos υπογράμμισε ότι η Μαδρίτη μπορεί να αναλάβει ισχυρότερες δεσμεύσεις αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα περιορίσει το κόστος δανεισμού για τη ώρα, αγοράζοντας ομόλογα από τη δευτερογενή αγορά. Κατά τη διάρκεια προγενέστερων δηλώσεών του, ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών είχε εκφράσει την πεποίθησή του ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε νέα παρέμβαση, στηρίζοντας την Ισπανία.
Ο επόμενος μήνας μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός για την Ισπανία και άλλες αδύναμες οικονομίες της ευρωζώνης που πλήττονται αό τη κρίση, σχολιάζουν οι New York Times. Η πρόταση για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων θα είναι στην ατζέντα κατά τη συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΚΤ στις 6 Σεπτεμβρίου. Να σημειωθεί ότι οι οίκοι αξιολόγησης και πληθώρα οικονομολόγων αναμένει επίσημο αίτημα διάσωσης της ισπανικής οικονομίας εντός του Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης