Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες πιέσεις στον Geithner για «φως» στο deal με την Barclays

tags :
Νέες πιέσεις στον Geithner για «φως» στο deal με την Barclays
Υπό πίεση ώστε να δώσει εξηγήσεις για τη συμφωνία που επέτρεψε στη βρετανική τράπεζα Barclays να αποφύγει τη δίωξη για το γεγονός ότι βοήθησε το Ιράν και τη Λιβύη να μεταφέρουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια , μέσω του αμερικανικού χρηματοοικονομικού συστήματος.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times, οι Αμερικανοί πολιτικοί απαιτούν να μάθουν γιατί το υπουργείο Δικαιοσύνης  προσέφερε στην τράπεζα μια διαφοροποιημένη συμφωνία το 2010, επιτρέποντάς της να αποφύγει τη δίωξη, με όρο να εφαρμόζει το νόμο για δύο χρόνια, και συγκεκριμένα μέχρι τις 17 Αυγούστου, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.
Η αμερικανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι στη συμφωνία, συμπεριλαμβανόταν ρήτρα η οποία προέβλεπε ότι σε περίπτωση ανακάλυψης οποιασδήποτε «καθαρά ιστορικής εγκληματικής συμπεριφοράς» δεν θα προκαλούσε δίωξη κατά της βρετανικής τράπεζας.  
Επίσης, οι Αμερικανοί πολιτικοί σύμφωνα με τους Times, απαιτούν επίσης να μάθουν αν το υπουργείο Δικαιοσύνης γνώριζε ότι η Barclays ήταν υπό έρευνα και για την πολύκροτη υπόθεση της χειραγώγησης του Libor. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η  Barclays αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης